Isparta’dan 622 kişi hacca gitmeye hak kazandı

1 Mart 2017 18:07

Diyanet İşleri Başkanlığında gerçekleştirilen hac kuraları neticesinde Isparta’dan 593’ü oda sistemi tercihi, 29’u 13 Otel sistemi tercihi olmak üzere toplam 622 kişinin hac için kesin kayıt hakkı kazandı. Hak sahiplerinin 3-13 Mart arasında kesin kayıt yaptırmaları gerekiyor.

Bu yılki hac sezonunda kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarını tespit eden kura çekimi 24 Şubat Cuma günü yapıldı. Kur’a da Isparta’dan gerek kayıt yenileme gerekse yeni kayıt yaptıran 16 bin 575 kişinin sıralaması belirlendi ve 622’si için kesin kayıt yaptırma izni verildi.  Konu ile ilgili olarak edinilen bilgilere göre; yetkililer kur’adaki sıralamada belirlenen ve kayıt hakkı verilen vatandaşların önümüzdeki günlerde kayıt işlemlerine başlanacağını belirterek; “Bilindiği gibi 2017 yılı Hac kur'aları 24 Şubat 2017 Cuma günü saat 11:00'de Diyanet İşleri Başkanlığı konferans salonunda bilgisayar ortamında çekildi.

Vatandaşlarımızın kura çekimini uydu üzerinden de izleme imkanı bulduğu çekimler neticesinde hacı adayları, kura sonuçlarını kur’a çekiminin bitimine müteakip, aynı gün saat 14.00’ten sonra Diyanet İşleri Başkanlığımızın http://hac.diyanet.gov.tr adresindeki ''kura sorgulama'' bölümünden de TC kimlik numaraları ile öğrenme imkanı buldular. Ancak, halen daha sıralamasını bilmeyen hacı adayımız varsa söylemiş olduğum bu internet adresine girebilir. Ayrıca yine Başkanlığımız tarafından kur’a da ismi çıkan hacı adaylarımıza durum kısa mesaj (SMS) yoluyla cep telefonlarına bildirildi.

Bilindiği gibi; Isparta genelinde bu yılki hac kayıtlarında 14 bin 065’i kayıt yenileme ve 2 bin 510’u yeni kayıt olmak üzere toplam 16 bin 575 kişi kayıt yaptırmıştı. Yapılan kur’a çekimi neticesinde hacı adaylarının sıralaması belli oldu ve Diyanet İşleri Başkanlığımızdan İl Müftülüğümüze gönderilen yazı ile ilk 622 kişinin kesin kaydının yapılacağı talimatı verildi.

Kur’a da çıkan bu 622 kişinin 593’ü eskiden Normal Tip dediğimiz ve yeni ismiyle oda tercihi hac organizasyonuna, 29’u ise eskiden Müstakil Tip dediğimiz yen yeni adıyla otel sisteminde hac organizasyonuna kaydı yapılacak” dediler.

Müftülük yetkilileri, söz konusu kesin kayıt yaptırmaya hak kazanan hacı adaylarının  3 – 13 Mart 2017 tarihleri arasında il ve ilçe Müftülüklerindeki hac bürolarına müracaat ederek kesin kayıtlarını yaptırabileceklerini sözlerine eklediler.

 

Bu haber 614 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...