Şehir Hastanesi Mart Ortasında Hizmete Girecek

2 Mart 2017 17:16

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, Isparta Şehir Hastanesi'nin şubat ayında açılacak olmasına rağmen neden halen daha hasta kabulünü başlanmadığına ilişkin soruyu yanıtladı.  Bilgiç, "Hastanedeki işlemler tamamlanmıştır.  Fakat çok büyük bir yatırım ve tek kalemde Isparta'nın almış olduğu en büyük yatırımdan bahsediyoruz. Türkiye’nin üçüncü şehir hastanesinden bahsediyoruz. Mersin'den sonra ikinci büyük şehir hastanesinden bahsediyoruz. Kamu işlemleri devam ediyor.  250 bin m2 kapalı alanı olan dev bir hastaneden bahsediyoruz.

Ameliyathanesinden görüntüleme yerlerinden polikliniklerine kadar devasal bir hastaneden bahsediyoruz. Kamu işlemleri devam ediyor Sağlık Bakanlığı'nın teknik personeli ile hastane inşaatını yapan yüklenici firmanın kabul işlemleri devam ediyor. Kabul işlemlerinin 15 gün kadar daha süreceğini tahmin ediyorum. Bu da martın 15 ine kadar hastanenin açılacağı anlamına geliyor. Çok bekledik bunun için. İnşaatın en hızlı bir şekilde sonuna gelindiği ve hizmete açıldığı şehir hastanesi Isparta Şehir Hastanesi olacaktır" dedi.

KENDİLERİNE DAVETİMİZİ İLETTİK

Bilgiç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın, Şehir Hastanesi açılış törenine katılıp katılmayacaklarına ilişkin de "Mersin Şehir Hastanemizin açılışına da Sayın Cumhurbaşkanımızı Isparta’daki şehir hastanemizin açılışı için davet ettik.  İnşallah Isparta Şehir Hastanesi'nin açılışını programlarına alacaklarını ümit ediyoruz. Tabi sadece Cumhurbaşkanımızı değil Başbakanımızı da aynı şekilde şehir hastanemizin açılışına davet ettik" diye konuştu

 

Bu haber 576 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...