“Bu Anayasa tuzağına kanmayacağız”

3 Mart 2017 18:14

Atatürkçü Düşünce Derneği Isparta Şubesi Başkanı Batuhan Güldiken, 3 Mart Devrim Yasalarının 93. Yılı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

 Güldiken’in mesajı şöyle: “Saltanat kaldırıldıktan ve Cumhuriyet ilan edildikten sonra Osmanlı’dan geriye Kur’an’da yeri bulunmayan ve babadan oğula geçen Hilafet makamı kalmıştı. Bu kurum Cumhuriyet’in niteliğini tartışmaya açıyordu. Çıkarılan yasayla halifenin görevine son verildi ve hilafet makamı kaldırıldı. Hilafetin ortadan kaldırılmasıyla devlet yönetimindeki iki başlılık olasılığı da kaldırılmış oldu.

Çıkarılan ikinci yasayla ‘Şer’ iye ve Evkaf Bakanlığı’ ve ‘Genel Kurmay Bakanlığı’ kaldırıldı. Bu bakanlıklarla din ve devlet işleri birlikte yürütülüyor, adalet şeriat mahkemelerince dağıtılıyor, dinsel vakıflar ve ordu yönetiliyordu. Çıkarılan yasayla din kurumlarının yönetimi için Diyanet İşleri Başkanlığı kuruldu. Vakıf işlerini yürütmek üzere bir genel müdürlük kuruldu. Aynı yasayla Genel Kurmay Bakanlığı da kaldırılarak Genel Kurmay Başkanlığı kuruldu. Bu kurumlar Başbakanlığa bağlı çalışmak üzere kurulmuşlardı. Bu yasayla din ve ordunun siyaset dışında bırakılması sağlanarak laik devlet yolunda önemli bir adım daha atılmış oldu.

Yabancı okullar, medreseler ve mahalle mektepleri de farklı zihniyette çocukların yetişmesine yol açıyor, eğitimde düzensizlik hakim oluyordu. Devrimlerin benimsetilmesi ve ulusun düşünce birliğinin sağlanması sebebiyle üçüncü bir yasayla tüm eğitim kurumları Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlanarak eğitim-öğretimde birlik sağlandı ve laik eğitime geçildi.

 Bu sebeplerledir ki bu üç yasaya DEVRİM YASALARI diyoruz.

Bu devrim yasalarının üzerinden 93 yıl geçti. Günümüze gelindiğinde ise şeriat devleti hayaliyle laik devlet hedef tahtasına oturtuldu. Yaz boz tahtasına çevrilen eğitim sistemi ve gereğinden fazla açılan İmam Hatip okulları ile eğitimde tekrar ikili sisteme dönülmeye başlandı. Yüce Türk Ordusu kumpaslarla, Ergenekon ve Balyoz zırvalıklarıyla etkisizleştirildi. Diyanet İşleri Başkanlığı devleşen bütçesi, milyonluk makam aracıyla konuşulur oldu, yalan, hırsızlık, kul hakkı fetvaları yerine, ‘babanın kızına şehvet duyması haram değildir’ fetvalarıyla uğraşır oldu.

Ülkemiz on dört yıldır Anayasa Mahkemesi tarafından laiklik karşıtı eylemlerin odağı olma sebebiyle ihtar almış olan bir parti tarafından yönetiliyor. Ne yazık ki iktidarı yönetenlerin dindar ve kindar nesil istiyoruz derken, yalanın, yolsuzluğun, hukuk tanımazlığın, kul hakkı yemenin, devlet malını peşkeş çekmenin dindarlıkta yerinin olmadığını bilmediklerini görüyoruz. Terör saldırıları ve çatışmalar sebebiyle aylardır, yüzlerce şehit verdiğimiz ülkemizde vatandaşlarımızın can güvenliği kalmamışken, Başkentimizin göbeğinde dahi terör saldırıları yaşanıyorken, ne acıdır ki siyasal iktidarın ağzından düşürmediği tek konu “Anayasa değişikliği” ve “Başkanlık” olmaktadır.

İçinde Türk Milleti’nin bulunmayacağı, laik, demokratik Cumhuriyet rejiminin ortadan kaldırılacağı, ülkemizi böleceği ve bilinmez bir dikta yönetimi getireceği, hepimizi temsil edecek makam olan Cumhurbaşkanlığı makamının parti genel başkanlığına indirgeneceği, yargılanmadan ve sorgulanmadan uzak bir yeni sistem getireceği anlaşılan bu anayasa tuzağına kanmayacağımızı belirtiyoruz. Yüce Türk Milleti, emperyalizmin ve ‘Milliyetçiliği ayakları altına almış’ siyasal iktidarın dayattığı anayasa değişikliğine geçit vermeyecektir. Buna inancımız tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle 3 Mart Devrim Yasalarımızın 93. Yıldönümünü kutluyor, Türkiye Cumhuriyeti’ni Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Gençliğe Hitabesinden aldığımız görev ve Bursa Nutku bilinciyle sonsuza kadar yaşatacağımızı bir kez daha huzurunuzda haykırıyor, saygılar sunuyorum”.                                                                                                                                                       

 

Bu haber 638 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...