Kaymakam Akdaş Sarıidris’lilerin talep ve sorunlarını dinledi

4 Mart 2017 10:28

Halk toplantılarına ara vermeden devam eden Eğirdir Kaymakamı Abdullah AKDAŞ, Sarıidrislilerle buluşarak talep ve sorunları dinledi.

Sarıidris Kasabasında geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Halk Buluşmasına Kaymakam Abdullah AKDAŞ, Sarıidris Belediye Başkanı Ramazan PALA, AK Parti Eğirdir İlçe Başkanı Veli GÖK, İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet SERT, Daire Müdürleri ve Sarıidris sakinleri katıldı.

Konuşmasına ülke gündemine dair değerlendirmelerde bulunarak başlayan Kaymakam AKDAŞ; sıkıntılı bir yılı geride bıraktığımızı, sınır komşularımızdan Suriye ve Irak’ın adeta bir ateş çemberine döndüğünü ve bu olumsuz tablonun ülkemize de sirayet ettiğini belirtti. Dışarıda yaşanan olumsuzluklarının yanı sıra içeride de tarihimizin en büyük hainlik girişimlerinden birini yaşadığımızı belirten AKDAŞ, tarihimizin büyük bir cesaret örneğine milletçe tanık olduğumuzu söyledi.

Çalışma ilkelerinin önce vatandaş, önce millet olduğunun altını çizen Kaymakam AKDAŞ, “halkımıza hizmetin derdindeyiz, çocuğunu davul zurnayla askere gönderen bu millete ne kadar hizmet etsek az” diye konuşarak takım elbiseliler(Bürokratlar) olarak, Milletin değerini 15 Temmuzdan sonra çok daha iyi idrak ettiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın, milletin ayağına gidilmesi için sürekli talimat gönderdiğini belirten AKDAŞ, “Yeni Türkiye demek; hizmet, millet odaklı bir Türkiye demek” diye konuştu.

Önümüzdeki günlerde Memurluk yasasıyla ilgili değişiklik olacağını belirten Kaymakam AKDAŞ, performans sistemine geçilerek hizmet kalitesinin daha fazla iyileştirileceğinin amaçlandığını belirtti.  Bütün kamu görevlilerinin halka hizmet amacıyla maaş aldığını belirten Kaymakam Abdullah AKDAŞ, kendisi dahil hizmet kusurunda bulunan kamu görevlileri için şikayet kanallarının her zaman açık olduğunu belirtti.

2016 yılında 1.500 ton kömürü Eğirdir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla ilçe genelinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıttıklarını belirten AKDAŞ, yardımların doğru yerlere ulaşmasında kendilerine yardımcı olmalarını istedi.

Halk buluşmalarında sürekli dile getirdiği ‘Yardım Dolandırıcıları”ndan da bahseden AKDAŞ; köy, kasaba dolaşarak yardım toplayan şahıslar konusunda dikkatli olmalarını, mahalli mülki amiri, yani Kaymakam veya Vali oluru olmadan hiç kimsenin yardım toplayamayacağının altını çizdi.

Toplantının devamında söz alan vatandaşların taleplerini dinleyen Kaymakam AKDAŞ, daire müdürlerine not aldırarak taleplerin giderilmesi için gerekli talimatları verdi.

Topluluk içinde anlatılmak istenmeyen konular için vatandaşlarımızı birebir dinleyebileceğini söyleyen AKDAŞ, toplantı sonunda istekte bulunan vatandaşlarla yaklaşık bir saat kadar Belediye binasında özel olarak görüştü.

Özel görüşmelerin ardından Eğirdir Halk Eğitim Merkezi tarafından Sarıidris kasabasına açılan Ev Tekstili Ürünleri kursunu ziyaret eden Kaymakam Abdullah AKDAŞ,  kursiyerlerin yaptıkları işleri inceleyerek kendisinden bir istekleri olup olmadığını sordu. Ürünlerin satışının yapılacağı bir yer talebi üzerine Kaymakam Abdullah AKDAŞ, Eğirdir merkezde satış yeri projesi hazırlanması için talimat vererek ziyaretini tamamladı.

 

 

Bu haber 674 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...