“7. Ekonomi Günleri” Etkinliği Sona Erdi

4 Mart 2017 10:31

Süleyman Demirel Üniversitesi Endüstri ve Kalite Topluluğu tarafından “7. Ekonomi Günleri” etkinliği düzenlendi.

Mühendislik Fakültesi E-8 Amfisi’nde gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını Topluluk Akademik Danışmanı Arş. Gör. Mehmet Onur Olgun, üretimde müşteri taleplerine göre özelleşen ve dijitalleşen akıllı imalat modeline değinerek etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Strateji ve Kariyer Danışmanı Alper Kul, kariyeri uzun ince bir patikaya benzeterek “Buradaki esas mesele yolculuktan alınacak keyiftir. Yolculuğun sizi ne kadar verimli kıldığıdır.” dedi.

Çağımızın yeni endüstriyel vizyonu olan dördüncü sanayi devrimi olarak nitelenen Endüstri 4.0 hakkında bilgi veren GBMC şirketinin ortağı M. Murat Özbilen de konunun tarihsel sürecinden bahsetti. Özbilen, dört büyük endüstriyel devrimi; “1.0 buharlı makine”, “2.0 elektrikli seri üretim”, “3.0 mekatronik otomasyon”, “4.0 akıllı fabrika” şeklinde sıraladı ve günümüzde kas gücünün yerini artık beyin gücüne bıraktığını söyledi. Özbilen, “Dünyayı ve insanları iyi tanıyın. İletişimde dinlemek ve kendinizi ifade edebilmek önemli. Kurumunuza değil mesleğinize aşık olun” mesajını verdi.

Satış Yöneticisi Erdem Kahraman da satış ile pazarlama arasındaki farklılıklara değinerek iş yaşamında edindiği tecrübeleri öğrencilerle paylaştı.

 

 

Bu haber 514 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...