Isparta Belediyesi Lifestyle-Turkey 2017’de Boy Gösteriyor

4 Mart 2017 10:44

Isparta Belediyesi ISMEK Birimi El Sanatları Merkezi ve Ahşap Sanat Merkezi, Lifestyle-Turkey 2017’de boy gösteriyor. ICC- İstanbul Kongre Merkezinde açılışı yapılan fuarda tamamı el emeği, göz nuru eserler ziyaretçiler tarafından büyük ilgi ile takip ediliyor.

Isparta Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ISMEK Birimi, ICC- İstanbul Kongre Merkezinde 2-4 Mart 2017 tarihleri arasında düzenlenen muhafazakâr giyim ve yaşam konularında Türkiye ve Ortadoğu'daki tek ticari fuar olan Lifestyle-Turkey 2017 Muhafazakâr Giyim ve Yaşam Fuarına katılıyor.  Fuarda Muhafazakâr Giyim, Muhafazakâr Moda Tasarımları, Muhafazakâr Yaşam Tercihleri yer alırken, Isparta Belediyesi de ISMEK Birimi tarafından ipek iplikten, ipek kumaş üzerine işlenen el işleri ile yine Ahşap Sanat Merkezinde yapılan ünlü ressamlara ait tablolar ve diğer ahşap ürünleri ile katılıyor.

2 Mart’ta açılışı yapılan ve hafta içi 10.00-18.00, cumartesi günü ise 10.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek olan fuarda Isparta Belediyesinin standı ziyaretçiler tarafından büyük beğeni kazandı.  Ziyaretçiler tamamı el işi, göz nuru olan eserlere büyük ilgi gösteriyor. Ziyaretçiler Isparta Belediyesine böylesine güzel bir hizmeti sundukları ve kaybolan değerleri tekrar gün yüzüne çıkardıkları için teşekkür etti.

Isparta Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İrfan Veli Kayacan, fuara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kayacan, “Belediye Başkanımız Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın ve eşi Dilek Günaydın’ın sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde 2 yıl önce  başlattıkları el sanatları atölyeleri ve mahalle kurslarında yapılan el emeği, göz nuru çalışmalarımızı bugün İstanbul’da sergiliyoruz. El nakışı ve tekstil çalışmalarımız ziyaretçiler tarafından büyük ilgi ile karşılanıyor, bu da bizleri çok mutlu etmiştir. Yine standımızda Ahşap Sanat Merkezimiz tarafından yapılan ve ünlü ressamlara ait 3 boyutlu tablolar, gül işlemeli ahşaplar ve diğer ahşap ürünleri de sergilenmektedir” dedi. 

Diğer taraftan Isparta Belediyesinin standı büyük beğeni kazanırken, ziyaretçiler ise gördükleri karşısında hayranlıklarını gizleyemediler. El Sanatları Öğretmeni Yıldız Güzel, Isparta Belediyesinin standından çok etkilendiğini söyledi. Güzel, “Kanaviçe, Türk işleri başta olmak üzere her biri ayrı güzel, tablo gibi. Buradan ayrılamadım, çok etkilendim. Yapanların ellerine sağlık. Günümüzde el sanatlarına değer verilmiyor gibi düşünüyorum veya bize öyle geliyor. El emeği göz nuru. İnşallah tekrarı gelir, bu ülkemizde yayılır, sandıkta kalmaz, özel hayatımıza yansır, kıyafetlerimize yansır. Ahşaplar ayrı güzel. Benim ilgi alanıma giriyor. Ev dekorumda da ben çok kullanıyorum. Kendi çalışmalarımda da ahşabı çok kullanıyorum. Eleştirebileceğimiz hiçbir şey yok, diyebilirim bir gözlemci olarak. Emeği geçenlerin ellerine sağlık” dedi.

Bu haber 620 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...