Değerleri Ortak Olan İki Ülke: "Türkiye" ve "Azerbaycan"

6 Mart 2017 16:34

Azerbaycan Milli Meclisi Milletvekili Tahir Mirkişili ile Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adalet Muradov, Azerbaycan’ın "Bağımsızlığının 25. Yılında Petrolün Getirdiği Refahın Ardından Azerbaycan” konulu konferans ile Süleyman Demirel Üniversitesine konuk oldu.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını yapan İİBF Dekanı Prof. Dr. Murat Okçu, Azerbaycan ve Türkiye arasındaki ilişkinin önemine değinerek “Bizler iki farklı ülkede yaşayan, sevinci ve üzüntüsü ortak olan kardeşleriz. Azerbaycan'la ilişkilerimizi artırma yönünde çalışmalar yapmalıyız” diye konuştu.

Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adalet Muradov, Azerbaycan’ın 25 yıldır bağımsız olduğunu söyleyerek bu bağımsızlığa ulaşırken yaşanan sıkıntılardan bahsetti. Hızla gelişen bir ülke konumunda olan Azerbaycan’ın tarihi hakkında bilgi veren Muradov, önemli petrol rezervine sahip olan ülkenin, ekonomik anlamda yaşadığı gelişmelerin sağlanması adına atılan adımlardan bahsetti. “Biz iki devlet, tek milletiz” diyen Muradov, Türkleri sevmemenin mümkün olmadığını belirterek “Türkleri çok iyi tanımak lazım” dedi.

Bağımsızlığını kazanan ülkelerin güçlü bir ekonomiye sahip olması gerektiğini belirten Azerbaycan Milli Meclisi Milletvekili Tahir Mirkişili de tüm dünya ülkeleri için büyük önem taşıyan petrolün Azerbaycan’da önemli ölçüde bulunduğuna vurgu yaparak “Ülkemiz petrolden önemli gelir elde etmekte ve bu geliri gelişimi doğrultusunda kullanmaktadır.” dedi.

Türkiye ile Azerbaycan’ın iki kardeş ülke olduğunun altını çizen Mirkişili, “Bizler, Türkiye’ye geldiğimizde kendimizi asla yabancı bir yere gelmiş gibi hissetmiyoruz. Değerleri ortak olan iki ülkeyiz. Azerbaycan ve Türkiye olarak daha iyi daha güçlü olmalıyız. ”diye konuştu.

 

 

Bu haber 587 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...