200 kişi alınacak iş için 3 bin başvuru oldu

6 Mart 2017 16:36

İşkur İl Müdür Vekili Gürsel Öksüz, Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında kentteki 5 kuruma alınacak bin 200 kişilik işçi alımı konusunda üç günlük sürede 3 bin kişinin başvurduğunu belirtti.

İşkur İl Müdür Vekili Öksüz, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Isparta’daki TYÇP için 27 Şubat – 3 Mart’ta başvuru aldıklarını belirtti. Isparta’da 5 kurum için alınacak işçilerin 6 ay süreyle istihdam edileceğini dile getiren Öksüz, şöyle konuştu: “Pazartesi gününden itibaren TYÇP’ye aldığımız başvurusu sayısı bugün itibarıyla 3 bin kişiye ulaşmış ve hatta geçmiştir. Bilindiği gibi daha önce bu konudaki başvurular 10 gün süreyle alınıyordu. Şimdi bu süre 5 güne indirildi.

EN ÇOK İŞÇİ ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNE ALINACAK

Isparta’daki kurumlarda 86 program açılmıştır. Başta Belediyelerimiz, Özel İdarelerimiz, Müftülük ve çeşitli kamu kurumlarımızda toplamda bin 200 kişiyi istihdam edeceğiz. Bu doğrultuda; ilimizde Orman Bölge Müdürlüğü’ne 445, İlçe ve Belde Belediyelere 305, İl Özel İdaresine 300, Müftülük’e 100 ve SDÜ’ye 50 işçi alımı yapılacaktır. Tabiki bu işçiler arazide çalıştırılacaklardır” dedi.

“SEÇİM NOTER HUZURUNDA YAPILACAK”

İşkur İl Müdür Vekili Gürsel Öksüz, istihdam edileceklerin 15 Mart’ta iş başı yapacağın belirterek, yaklaşık 4 bin 500 kişinin TYÇP’ye başvuru yapmasının beklendiğini, seçimin noter huzurunda yapılacağını kaydetti.

Bu haber 531 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...