Yeni Otogar ihalesi bugün

6 Mart 2017 16:43

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Çünür’de inşa edilecek Yeni Otogar ve Yaşam Merkezi projesi için 6 Mart’ta ihaleye çıkılacağını hatırlatarak, projenin detayları hakkında bilgi verdi. Köy garajıyla ilgili çok soru aldığını belirten Günaydın, “Halk isterse köy garajı da yeni yere taşınır” dedi.

Çünür’de inşa edilecek Yeni Otogar ve Yaşam Merkezi’nin ihalesi bugün Isparta Belediyesi’nde gerçekleştirilecek. Proje hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yeni otogar projesini 1 yıl araştırdıklarını belirterek, en mükemmeli yakalama açısından bu proje çalışıldı. Projemizde bir kulemiz var. Kulemizin çapı 20, yüksekliği 96 metre. Kulemizin en tepesinde restoran olacak. Ayrıca kafeteryamız bulunuyor. Burada Isparta’yı tanıtan protokol salonu ile resepsiyon, tanışma yeri olacak. Bu kuleden Isparta’yı görebilirsiniz. Ayrıca kulemizde devlet adamlarını ağırlayabilecek salon olacak” diye konuştu.

HEP ŞİKAYET ALIYORDUM

Isparta’da otogar konusunda hep bir şikayetle karşılaştığını ifade eden Günaydın, şunları söyledi: “Bir şikayetle karşı karşıyayım. Mevcut otogar Isparta’ya yakışmıyor diyorlar. Biraz düzeltiyoruz, benden önceki belediye başkanı da oraya bir şeyler yaptı. Ama o ses kesilmedi. Biz girdiğimiz anda Isparta’yı orada görmeliyiz diyorlar. Ben bu cümleden çok etkilendim. Bunu birkaç şahıstan duydum.

GÜL SENFONİ PARKI OLACAK

Otogar içerisinde 20 dönüm içerisinde gül senfoni parkı var. Buraya 50 bin gül dikilecek. Geçen yıl Isparta’ya 250 bin gül diktik, şuana 125 bin diktik. Bunu 250  bine tamamlayıp toplamda 500 bine ulaşacağız. Yeni otogarımız Isparta’yı temsil edecek. Burada 1360 araçlık otoparkımız ve 100 bin metrekare yapı alanımız var. Bu alanda çarşımız olacak.

HALK İSTERSE KÖY GARAJI DA TAŞINIR

Ayrıca köy garajımız da burada olacak. Köy garajımız şuan ki otogarımızdan daha büyük. Köy garajını taşınmayacak mı diye soruyorlar. Köy garajını yapacağız ama köy garajı taşınmayacak. Halk isterse taşınma işlemi olur.”

 

 

Bu haber 587 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...