Senirketliler Kış Pikniğinde buluştu

7 Mart 2017 18:34

Senirkent Yükseliş Vakfının  tertiplediği  geleneksel “Kuyruk Sıkma ve  Direşkes helvası” etkinliği  Gökçay’da gerçekleştirildi. 

Senirkent Yükseliş Vakfının geleneksel kış pikniği Pazar günü  13.00-17.00 saatleri arasında Gökçay Mesireliğindeki İsperlos Düğün salonu yanında yapıldı. Piknikte kuyruk sıkıldı, diri haşhaş helvası yapıldı. Yükseliş Vakfı tarafından her yıl düzenlenen Kış pikniğinde biraraya gelen Senirkentliler kuyruk sıktı ve meşhur direşkeş helvası yediler. Çünür Mahallesinde yurt projesini bu yıl hayata geçirmeye hazırlanan Senirkent Yükseliş Vakfı bir yandan gelenekleri de yaşatmaya devam ediyor. Vakıf tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl dördüncüsü düzenlenen kış pikniği etkinliği geçtiğimiz Pazar günü 13.00-17.00 saatleri arasında Gökçay Mesireliğinde bulunan İsperlos düğün salonu yanında yapıldı. Gökçay Mesireliğindeki piknikte kuyruk sıkma ve direşkeş helvası ikramı gerçekleştirilirken etkinliğe bu yıl havanın da güzel olması nedeniyle ilgi çok büyük oldu.  Senirkentlileri bir araya getiren pikniğe,  Senirkent Belediye Başkanı Erol Civelekoğlu, CHP İl Başkanı Eyüp Ersoy ve yönetimi, Isparta Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Mahmut Bülbül, Konya Ispartalılar Derneği Başkanı Ramazan Alan, Türkiye Barolar Birliği Disiplin Kurulu Üyesi Av. Faik Yıldız, Isparta Türkocağı Başkanı Op. Dr. Ş. Levent Başyiğit ve ocak yöneticileri, Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Ali Balaban ve sendika yöneticileri, Kamu Çalışanları Vakfı Başkanı Mehmet Fidan, Türk Ulaşım-Sen Şube Başkanı Uğur Özsoy, İl Genel Meclisi Üyesi M. Ceylan Erdön,   Senirkent Belediye Meclis üyeleri,  Ankara Senirkentliler Derneği Başkanı Mustafa Başyiğit, Antalya Senirkentliler Derneği Başkanı Av.Koray Ersal,  AK Parti Merkez ilçe yönetim kurulu üyesi Serdar Özbek, ve çok sayıda Senirkentli katıldı.

Kış pikniğine ilişkin açıklamalarda bulunan Senirkent Yükseliş Vakfı Başkanı Eczacı  R. Ziya Örmeci, "Her yıl geleneksel olarak bu kış pikniğimizi gerçekleştiriyoruz. Pikniğimize gördüğünüz gibi çok yoğun bir katılım sağlanıyor. Her yıl artarak devam eden katılımcılarımız kendi aralarında sohbet imkanı buluyor. Katılımcı hemşerilerimizden burada en çok duyduğum sözler;  'Vakıf yöneticilerimizden Allah razı olsun. Bizleri çeşitli etkinlikler düzenleyerek burada olduğu gibi bir araya getirdiniz, getiriyorsunuz. Uzun zamandır görmediğimiz arkadaşlarımın yanı sıra yeni hemşerilerimle tanışma fırsatı buldum' sözleri oldu. Bizler Senirkent Yükseliş Vakfı  olarak Senirkent ve Senirkentliler için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bizlere bu pikniğin düzenlenmesinde ve piknik ve etkinliklerimize katılarak destek veren tüm hemşerilerimize teşekkür ediyoruz." dedi. Pikniğe katılanlar hoş sohbet ve muhabbet ortamı buldular.  Gelecek etkinliklerde buluşmak üzere piknik sona erdi.

VAKIF YÖNETİM KURULU ŞU

İSİMLERDEN OLUŞUYOR: 

Başkan Ecz. Ramazan Ziya Örmeci, 2. Başkan Mehmet  Fidan, Muhasip Mehmet Ali Karcı, Sekreter Şaban İliksiz,  Üye Erdal Ulukan, Üye ErkanTürker ve Üye Müjdat Umutlu.

 

Bu haber 617 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...