“Kadınlara verilen değeri bilinçli bir şekilde her alana yansıtmak gerekli”

8 Mart 2017 16:53

CHP Isparta Milletvekili İrfan Bakır, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Bakır’ın mesajı şöyle: “ Cumhuriyetin faziletleri ile kadınlara birçok ülkeden önce haklar sunan Türkiye Cumhuriyeti, toplumda kadınların yaşamlarını onurlu bir şekilde, ezilmeden, hayatın her alanında kendilerini göstererek, sosyal yaşantıda önemli bir rol alarak sürdürmesini sağlamıştır. Günümüzde kadınların yaşamış oldukları sıkıntıları gidermek için onlara verilen değeri bilinçli bir şekilde her alana yansıtmak gereklidir.

Şiddetin, cinsiyet ayrımcılığının, istismarın olmadığı, ailenin ve toplumun temeli olan kadınların, huzurlu şekilde yaşadığı bir Türkiye hepimizin arzusudur. Yıllar önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde kadınlara açılan bu güzel yolu geliştirmek ve genişletmek hepimizin görevidir.

Hayatımızın doğumdan ölüme kadar olan her anında varlıklarıyla bizleri onurlandıran, bizlere emek veren ve büyük fedakarlıklar yapan kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyor, hepsine ayrı ayrı saygılarımı sunuyorum”.

 

Bu haber 540 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...