SDÜ’den Tüm Türkiye’ye 8.659 Pembe Baret

8 Mart 2017 16:58

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) İnşaat Topluluğu tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde “SDÜ’den Pembe Baret Dağıtımı Projesi” gerçekleştirilecek. Proje kapsamında Türkiye’de 99 üniversitenin İnşaat Mühendisliği Bölümü’ndeki kadın akademisyen ve öğrencilerine 8 Mart 2017 Çarşamba günü saat 10:30’da eş zamanlı olarak 8.659 adet Pembe Baret dağıtımı yapılacak.

İnşaat Topluluğu Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. İlyas Devran Çelik, ilki 2016’da SDÜ özelinde hayata geçirilen projenin bu yıl ulusal düzeye taşındığını söyledi ve hedeflerini şöyle anlattı: “İnşaat alanında kadın varlığının artırılması bağlamında farkındalık oluşturmak istedik. Bu alanı seçenlere küçük bir ödül ve cesaretlendirme açısından ˈˈPembe Baret Projesiˈˈ başlattık. Ayrıca İş Güvenliği Sağlığı açısından da attığımız adım çok değerli.ˈˈ

FARKINDALIK OLUŞTURMA

SDÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İlyas Devran Çelik, Yapı Endüstrisi’nde kadın varlığının artırılması bağlamında farkındalık oluşturmak; bu alanı seçen öğrencileri ödüllendirmek ve cesaretlendirmek gayesi taşıdıklarını söyledi. Yrd. Doç. Dr. Çelik, ayrıca İş Sağlığı ve Güvenliği açısından önleyici tedbirlerin alınması bağlamında yüksek bir bilinç oluşturmak için hareket ettiklerini kaydetti.

Çelik sözlerine şöyle devam etti: “8 Mart 2017 Çarşamba günü saat 10: 30’da SDÜ’de İnşaat, Teknoloji ve Mimarlık Fakültesi’ndeki kadın öğretim üyesi ve öğrencilere 550 Pembe Baret dağıtımı gerçekleştirilecek. Eş zamanlı olarak da Türkiye çapındaki vakıf yükseköğretim kurumları dahil olmak üzere 99 üniversitede İnşaat Mühendisliği Bölümü kadın akademisyen ve öğrencilerine total 8.659 Pembe Baret dağıtımı yapılacak.ˈˈ

İLHAM VEREN PROJE İÇİN 52 KİŞİ 1 YIL  ÇALIŞTI

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) İnşaat Topluluğu, ilki 2016’da hayata geçirilen proje için 52 kişilik ekip ile 1 yıl boyunca emek verdi. İnşaat Topluluğu Başkanı Adem Barlas, 2016’da SDÜ özelinde 150 Pembe Baret dağıtımı ile başlayan projenin gelişim hikayesini şöyle anlattı:

“Fikir 2016’da İnşaat Zirvesi etkinliği öncesi Araştırma- Geliştirme (AR- GE) anında doğdu. Fikri ilk o dönem Koordinatör olan Nurullah Çınar ortaya attı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile örtüşmesi nedeniyle de ilham veren bir hikâyesi vardı. Geçen yıl Pembe Baret etkinliğini İnşaat Zirvesi Paneli’nin bir aşamasında SDÜ özelinde gerçekleştirmiştik. O dönem İnşaat Zirvesi’nin ana sponsoru olan YDA Grup, Pembe Baret Projesi’ni ve ilham veren hikâyesini çok beğenmişti. YDA Grup Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Hüseyin Arslan’a projenin bu yıl daha geniş kapsamlı ve ulusal ölçekte yapmak istediğimizi anlattık. Destek verdi. Ve böylece proje ortaya çıktı. Proje için 52 kişi, 1 yıl boyunca çalıştık. Yine Danışman Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İlyas Devran Çelik’ten büyük katkı ve destek gördük. SDÜ Kulüpler Şube Müdürü Fizikçi Hidayet Yıldız da projemize destek ve katkı sağladı. Bu durum da bizi motive etti. Mutluyuz. Gayemiz bir farkındalık oluşturmaktı. İnşaat sektöründe kadın varlığının artırılması, İş Sağlığı ve Güvenliği bağlamında önleyici tedbirlerin alınması doğrultusunda geliştirdiğimiz projeyi geleneksel hale getirmek istiyoruz.”

 

 

Bu haber 639 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...