Rektör Çarıkçı: "Sevginin, Şefkatin Simgesi; Kadınlarımız"

9 Mart 2017 16:27

SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Rektör Çarıkçı’nın mesajı şöyle: “Dünyadaki diğer ülkelerle kıyaslandığında ülkemizde kadın hak ve özgürlükleri İslamiyet öncesi dönemlere kadar uzanır. Milli mücadele döneminde gösterdikleri insanüstü gayretlerle de dikkat çeken kadınlarımız,  yeri gelir Nene Hatun gibi fiziki gücüyle, yeri gelir Halide Edip gibi fikri gücüyle yön verir ulusal kurtuluş savaşımıza.

Ülkemizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinde hayati bir misyon üstlenen kadınlarımız, Türk siyasi arenasında da varlıklarını pek çok Avrupa ülkesinden önce kazanmışlardır.  Kadınlarımız, gerçek anlamda seçme ve seçilme haklarına 5 Aralık 1934 yılında anayasada yapılan değişiklikle kavuşmuşlardır.

Dünden bugüne gelinen noktada kadınlarımızın ekonomisi güçlü ve refah düzeyi yüksek bir Türkiye’ye katkısı yadsınamaz.  İşte bu yüzdendir ki kadınlarımızın her alanda katılımlarının yükseldiği, başta şiddet, ayrımcılık ve fırsat eşitsizliği gibi sorunlara maruz kalmadığı bir Türkiye’de yaşama dileğiyle başta şehit anneleri olmak üzere tüm kadınların bu anlamlı gününü kutluyor, sevginin, şefkatin, özverinin simgesi olan kadınlarımıza başarı, mutluluk ve sağlık diliyorum”.

Bu haber 539 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...