“Gül açacağı yeri biliyormuş”

9 Mart 2017 16:41

1.Isparta Kitap Fuarının sesinin güzel ve gür geldiğini söyleyen yazarlar imza günlerini bir gün öncesinden başlatırken, kitapseverlerin ilgisinden oldukça memnun olduklarını belirtti. Yazar Erkan İşeri, “Kitap fuarı anlamında Türkiye’de böyle güzel bir mekan yok. Güllerin şehrine de bu yakışırdı. Gül açacağı yeri biliyormuş” diyerek imza gününü bir gün öncesine çeken yazarlar arasında yer aldı.

Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenen 1.Kitap Fuarının 5.gününde de kitapseverler fuar merkezine akın etti. Onbinlerce kişinin ziyaret ettiği ve yazarlarla buluştuğu 1.Kitap Fuarında, Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’da, kitapseverler ve yazarlarla bir araya geliyor. Isparta Belediyesi tarafından düzenlenen Kitap Fuarına katılan yazarlara Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın tarafından plaket takdim edildi. Başkan Günaydın başta çocuklar ve gençler olmak üzere kitapseverleri fuar alanında yalnız bırakmıyor.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, kitap stantlarını gezerek yazarlarla bir araya geldi. Başkan Günaydın, Yazarlar Fikret Eroğlu, Hidayet Karakuş, Erkan İşeri, Mehmet Kemal Erdoğan, Vural Savaş, Erol Altun’a katılımları anısına plaket takdim etti.

Bu arada Yazarlar Fikret Eroğlu, Hidayet Karakuş ve Erkan İşeri fuara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Fikret Eroğlu, yazar olarak Türkiye’nin kültür ve sanat hayatına katkıda bulunmaya çalıştığını söyledi. Eroğlu, “Bir ülkenin temelinde kültür sanat varsa o ülke dünyayla ekonomi, kültür ve demokrasi olarak yarışabilecek konuma gelebilecektir. Ben buna inanan bir insanım. Anadolu fuarları içerisinde gerçekten ben sayın başkanımızın kültür ve sanata verdiği değeri görünce çok memnun oldum, mutlu oldum ve geleceğe ait umutlarım daha da arttı. Çünkü gittiğimiz bazı yerlerde ilgisizlik olabiliyor. Buradaki gibi bir ilgi ve alakayı göremeyebiliyoruz. Isparta bu konudan farklı olarak bizzat sayın başkan bu konunun içerisinde olarak hem yazarlarımızı karşılaması, hem her birine ayrı bir asistan vermesi, her gün gelerek stantları ziyaret etmesi, bu işi omuzlaması gerçekten bizleri çok mutlu etti. Kendisine teşekkür etmek istiyorum. Bunların katlanarak devam etmesini diliyoruz” görüşlerinde bulundu.

Isparta’da bir kitap fuarının düzenleniyor olmasından çok mutlu olduğunu kaydeden yazar Hidayet Karakuş da, “Bir yazar olarak, ikincisi Ispartalı olarak mutlu oldum. Bugün geldim ve umduğumdan daha iyi bir ilgi gördüm. Hemşehrilerimizin kitaba olan ilgisi Isparta’nın aydınlığına bir katkı sağlayacak, ben buna inanıyorum. Bu fuarı düzenleyenlere candan teşekkür ediyorum. Ülkemizin aydınlığa, bilime, sanata, okumaya gereksinmesi var. Hem belediyemizi, başkanını, çalışanlarını ve fuar organizatörünü candan kutluyorum. Gelecek yıllarda çok daha yoğun, çok daha güzel fuarlar yaşarız” ifadelerinde bulundu.

Kendisinin imza gününün çarşamba günü olduğunu ancak bunu bir gün öne çektiğini belirten Yazar Erkan İşeri “Hali hazırda İstanbul’da CNR Kitap Fuarı vardı. Isparta Kitap Fuarının sesi oraya o kadar güzel ve gür geldi ki, bende buradaki fuara bir gün önce geleyim istedim. O heyecan gerçekten İstanbul’a kadar yansıdı. Hatta birkaç yazar arkadaşımız daha vardı, onların da Pazar günü imza günüydü. Onlara da ‘en kötü Cuma günü gelmek zorundasın’ dedim. O da Cuma günü geliyor, programını değiştirdi. Çok güzel bir fuar organizasyonu olmuş. Kitap fuarı anlamında Türkiye’de böyle güzel bir mekan yok. Onun dışında çalışmada çok başarılı olmuş. Organizasyon çok güzel, ortam mükemmel. Güllerin şehrine de bu yakışırdı. Gül açacağı yeri biliyormuş. Başkanıma çok teşekkür ediyorum. Güzel bir iş yaptığının farkındadır ve bunun bilinciyle yola çıkmıştır. Beklenenin çok üzerinde olunacağının da bilinmesini isterim. Gelecek senelerde bu çok daha iyi anlaşılacaktır. Öyle şehirlere gidiyoruz ki, çocuklar daha kitabın ne olduğunu bilmiyorlar. İşte bu tür fuarlarda bir kere kitabın ne olduğunu biliyorlar. Peşinden de kitap dahi yazmaya başlıyorlar. Ben bir kez daha Belediye Başkanımıza ve Isparta halkına teşekkür ediyorum. Tüm Türkiye’den fuara halkımızı bekliyoruz” dedi.

Fuara katılan yazarlarla, 7’den 70’e kitapseverleri buluşturmanın heyecanını yaşadıklarını söyleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, böyle bir fuarı düzenlemekten dolayı bir kez daha yaşadığı mutluluğu anlattı. Başkan Günaydın, Yazar Erkan İşeri’ye verdiği plaketin ardından yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“Çocuklarımıza yönelik kitaplar büyük ilgi görüyor. Yazarımız Erkan İşeri yazdığı kitaplarla çocuklarımız kendi dünyasını ve benliğini görüyor. Gelecekte yapabileceği olayları da hissedebiliyor ve gelecekte de kendisine bir yol çizebilmeyi hedefliyor. Tüm yazarlarımıza ve kitapseverlerimize katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum ve bundan sonraki fuarlarımızda da kendilerini görmek istiyoruz” 

 

Bu haber 652 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...