SDÜ´den Özel Bir Armağan: “Pembe Baret”

9 Mart 2017 16:44

Süleyman Demirel Üniversitesi İnşaat Topluluğu tarafından düzenlenen “İnşaat Zirvesi”, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel hazırlanan “Pembe Baret” etkinliği ile başladı.

2016 yılında SDÜ özelinde 150 Pembe Baret dağıtımı ile başlayan projede, bu yıl Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altındaki 58 kadın milletvekili, 99 üniversitenin Mühendislik ve Teknoloji Fakültesinde görev alan 477 akademisyen ile öğrenim gören 8.182 kız öğrenciye olmak üzere toplam 10 bin pembe baret dağıtıldı.

Proje, ekonominin bel kemiği niteliğindeki inşaat sektöründe kadın istihdamını artırmak, genç kadın mimar ve mühendis adaylarının gelecek umutlarını güçlendirmek amacıyla YDA Grup ana sponsorluğunda gerçekleştiriliyor.

Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde üç gün devam edecek etkinliğin açılış konuşmasını, İnşaat Topluluğu Başkanı Adem Barlas yaptı. Hayatın her alanına nüfus eden kadınların gününü kutlayarak konuşmasına başlayan Barlas, “pembe baret”i tüm kadınların koruyucu kalkanı olarak nitelendirerek “İz bırakmak, kararla, azimle, birlikte olmakla mümkündür. Kariyerinizde iz bırakın.” dedi.

“Kadın istihdamı” konusunda büyük önem arz ettiğine inandıkları ve Üniversite- özel sektör işbirliğinin özel bir örneği olan “Pembe Baret Projesi”ni hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden YDA Grup Proje Koordinatörü Hülya Polat, sponsor olma hikayesini şöyle anlattı: “Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Hüseyin Arslan’ın geçen yıl üniversitenize konuşmacı olarak davetli olduğu panelde, İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin kız öğrencilere destek olmak amacıyla düşündükleri projeden çok etkilendik ve destek vermeyi memnuniyetle kabul ettik.”

Kadının toplumun en etkili, yönlendirici, birleştirici ve koruyucu unsuru olduğunu vurgulayan Polat konuşmasını, “Kadın toplumu oluşturan en önemli halkadır. Kadın toplumun içindeyse o toplum; medenidir, ileridir, üretkendir, dinamiktir, merhametlidir ve sevgi doludur.” sözleriyle noktaladı.

Kadınların ekonomik hayata entegrasyonuna ve istihdamda fırsat eşitliğinin önündeki engelleri kaldırmanın önemine inanan YDA Grup’a destekleri için teşekkür eden Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdal Terzi de her yıl düzenlenen etkinliği biraz daha ilerleterek genişleterek devam ettiren öğrencilerin gurur kaynağı olduğunu söyledi.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, kadınların hayatımızın her alanında önemli bir yere sahip olduğunu belirterek “Kadınlar olmaz ise medeniyet, ekonomi ve başarıdan söz edilemez.” diye konuştu.

Bu haber 682 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...