MEDULA Sistemi eczacıları kara karar düşündürüyor

27 Aralık 2012 19:17

MEDULA Sistemi, son günlerde yine düzenli çalışmamaya başladı. Eczacılar, yazılan reçeteleri göremiyor, reçeteyi göremeyince de ilaçları veremiyor. Eczacılar Odası Başkanı Saygın Garğın, bu sistemin işleyişinin düzeltilmemesi halinde gelecek yıl nasıl e-reçeteyi uygulayacaklarını şimdiden düşünmeye başladıklarını söylüyor.

Eczanelerde sistem sorunu bitmiyor. Son günlerde sıkça medula sistemimin çalışmadığını söyleyen Eczacılar Odası Başkanı Saygın Garğın, sistemin sıkça kilitlenmesi nedeniyle reçeteleri göremediklerini söyledi. Garğın, “Temmuz ayından bu yana sistem düzenli çalışmıyor. Birkaç aydır sıkıntı yoktu ancak son 15 gündür yine sistem düzenli çalışmıyor. Gün içinde kesintiler çok oluyor. Bu da vatandaşların reçetelerini sağlıklı bir şekilde yazmamıza engel oluyor” dedi.

Eczacılar Odası Başkanı Saygın Garğın, ilacın ertelenemez olduğunun altını çizerek, medula sisteminin bir alternatifinin mutlaka olmasının gerektiğini belirtti. Garğın, milyonlarca insanın aynı anda girdiği internet sitelerinde bir sorun yaşanmamasını da örnek gösterdi. Garğın, “İnternette Facebook ve Twitter’da sıkıntı yaşanmıyor, bu sitelere aynı anda milyonlarca kişi giriyor. SGK’nın da kendini buna benzer sistemle güçlendirmesi lazım” dedi.

Eczacılar Odası Başkanı Saygın Garğın, 2013 yılıyla birlikte e-reçete döneminin de başlayacak olmasına dikkat çekerek, Medula sisteminin dahi sağlıklı çalıştırılamadığı bir ortamda e – reçete sisteminin sağlıklı bir şekilde yürümesinden endişe duyduklarını sözlerine ekledi.

Bu haber 821 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...