KİTAP FUARI‘NA BÜYÜK İLGİ DEVAM EDİYOR

10 Mart 2017 18:11

Isparta Belediyesi tarafından düzenlenen 1.Kitap Fuarı Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezinde devam ediyor. Fuarın 6.gününde de fuar alanını binlerce kitapsever ziyaret ediyor. Bu arada Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın da, fuar alanında yazarlar, yayınevleri ve kitapseverlerle buluşmasını devam ettiriyor.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın yazarları stantlarında ziyaret ederek katılımlarından dolayı kendilerine plaket takdim etti. Başkan Günaydın son olarak yazarlar Erol Büyükmeriç, Melih Tuğtağ, Ahmet Şafak, Kemal İnci, Yahya Türkeli, Bekir Manav’ı stantlarında ziyaret etti.

Gökkubbe Fuar Alanı ve düzenlenen 1.Kitap Fuarını beğendiklerini ve Ispartalılarla bir arada olmaktan mutluluk duyduklarını söyleyen yazar Erol Büyükmeriç ve Mehlih Tuğtağ düşüncelerini aktardılar.

Kendisinin nice fuarlar gördüğünü ancak böylesine içten kucaklanan, kültür, emek, içtenlik kokan bir fuar görmediğini söyleyen Yazar Erol Büyükmeriç, “Bunu açıkça itiraf ediyorum” dedi. Büyükmeriç, “Isparta Belediyesinin ilgisi bizi duygulandırdı ve yaptığımız işin değerlendirilmesi, önem verilmesi, bizi sevindirdi. Sevgili başkanın yapmış olduğu bu hizmet, bence diğer kentlere de örnek olmalı. Burada çalışan görevlilerde sayın başkanın ışığını gördüm. Kültür adına ülkem adına mutlu oldum” şeklinde konuştu.

Isparta Kitap Fuarının öncelikle fiziki alan olarak da çok avantajlı bir fuar alanı olduğunu aktaran Yazar Melih Tuğtağ, “Fuar alanı çok güzel, çok ferah” dedi. Tuğtağ, “Fuarın gelecek sene çok daha fazla talep göreceğine eminim. Isparta’da müthiş bir okul ve öğrenci potansiyeli var. Gelecek sene de Isparta’nın o müthiş okuruyla, kitap fuarı buluştuğunda da müthiş bir etki oluşturacaktır” görüşlerinde bulundu.

Diğer taraftan Gökkubbe Fuar Alanındaki, 1.Kitap Fuarına kitapseverlerin gösterdiği ilgide her geçen gün artarak devam ediyor. Isparta’nın yanı sıra, Antalya, Burdur, Afyonkarahisar başta olmak üzere çeşitli illerden de özellikle üniversite öğrencileri kitap fuarını ziyaret ediyor. Yine Isparta içinden de 7’den 70’e tüm kitapseverler fuar alanını ziyaret ederek aldıkları kitapları yazarlarına imzalatma fırsatı da buluyor. Alınan kitaplar ise vakit geçirilmeksizin fuar alanının tam orta bölümünde minderlerden oluşturulan okuma alanında okunuyor. 1.Isparta Kitap Fuarı 12 Mart Pazar gününe kadar devam edecek.

Bu haber 684 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...