SDÜ Orman Fakültesi Kafeteryası işletmesini KOSGEB sertifikalı bayan üstlendi

11 Mart 2017 10:43

"8 Mart Dünya Kadınlar Günü"nün olduğu bu haftada Isparta’da bir ilk yaşandı. Süleyman Demirel Üniversitesi Orman Fakültesi Kafeterya ve Çay Ocağına kadın eli değiyor. Hayatımızın her alanında nüfuz eden kadınların istihdam ve bakış açısını önemseyen Üniversitemizin kadın girişimcilere yönelik gerçekleştirdiği çalışmalar devam ediyor. Daha öncesinde kadın girişimcileri Üniversitemizde buluşturan SDÜ, bu kez bünyesinde faaliyet gösteren Orman Fakültesi Kafeterya ve Çay Ocağını, üç yıllığına genç girişimci Hülya Parlak’a kiraladı.

 KOSGEB Girişimcilik Konseyi tarafından hazırlanan “2015- 2018 Türkiye Girişimcilik Stratejisi ve Eylem Planı (GİSEP)” kapsamında gerçekleştirilen KOSGEB’den sertifikalı kadın girişimci olma şartı aranan ihale sonucuna göre; Doğu Yerleşkesinde yer alan 230 metre kare yüzölçümlü Orman Fakültesi Kafeterya ve Çay Ocağı, üç yıllığına genç girişimci Hülya Parlak’ın işletmeciliğine bırakıldı.

Orman Fakültesi Kantin İşletmeciliğini üstlenen Hülya Parlak, öğrencilerle bir arada olacağı kantin işletmeciliğini almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Ailesinden uzakta olan öğrencilerin kendilerini ev ortamında hissedeceği, anne yemeklerine ulaşabilecekleri bir ortam sunmanın heyecanını duyuyorum. 4 çocuk annesi olarak öğrencilere hijyenik koşullarda sağlıklı yemek hizmeti sunacağız. Bizlere bu imkânı sunan ve kadın girişimcileri destekleyen SDÜ yönetimine çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

“2015- 2018 Türkiye Girişimcilik Stratejisi ve Eylem Planı (GİSEP)”; “Girişimci dostu düzenleyici çerçevenin geliştirilmesi”, “yenilikçi girişimciliğin desteklenmesi”, “kadın girişimcilik”, “genç girişimcilik”, “küresel girişimcilik” vb. tematik alanlarda sürdürülebilir bir destek sisteminin geliştirilmesi ve uygulanması gibi düşünceler ile KOSGEB Girişimcilik Konseyi tarafından hazırlandı.

 

 

Bu haber 689 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...