“UZAKTAN AYRI GÜZEL, İÇİ AYRI GÜZEL”

11 Mart 2017 11:01

Isparta Belediyesi tarafından Gökkubbe Kongre ve Fuar Merkezinde düzenlenen 1.Isparta Kitap Fuarına katılan yazarlar, okuyucular ve yayınevlerinden tam not. Yazarlar ve okuyucular gerek Gökkubbe’nin fiziki yapısından gerekse fuardan duydukları memnuniyetlerini dile getiriyor. Kitapseverler ise Gökkubbe Kongre ve Fuar Merkezini doldurmaya devam ediyor. 1.Isparta Kitap Fuarını hafta sonu onbinlerce kitapseverin ziyaret etmesi bekleniyor.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, eşi Dilek Günaydın ile birlikte fuar alanını gezerek, yayınevleri, yazarlar ve kitapseverlerle buluştu. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, kitap fuarında yazarlar Tuncel Altınköprü, Zekeriya Efiloğlu, Semra Çöl, Ahmet Şafak, Suat Turgut gibi çok çok sayıda yazarı imza stantlarında ziyaret ederek bir süre sohbet etti. Başkan Günaydın ve eşi Dilek Günaydın ardından yazar Sebahat Şahin’in söyleşisine katıldı.

Yazarlar gerek Gökkubbe’nin fiziki yapısı, gerekse fuara gösterilen ilgiden dolayı duydukları memnuniyetlerini ifade ettiler. Psikolog Yazar Tuncel Altınköprü, “Isparta’ya ilk gelişim. Fuar alanını dışarıdan görünce inanılmaz bir şaşkınlığa uğradım. Böyle bir fuar alanı görmedim. Uzaktan ayrı güzel, içi ayrı güzel. Bütün fuar alanları için örnek olabilecek muhteşem bir mekân. Kendinizi hakikaten bir kubbenin içerisinde hissediyorsunuz. Salondan salona geçmiyorsunuz. Tüm kitapçılar aynı salonda, yukarıya baktığınız zaman kendinizi yıldızlı bir Gökkubbe’nin altında hissediyorsunuz. Kapı ayrı bir sanat eseri. Yapanlara emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi.

Son bir buçuk yılda 45’in üzerinde fuara katıldığını söyleyen yazar Zekeriya Efiloğlu da, “Buradaki ambiyans hiçbir fuarda yok. Burası her yere örnek olur. Isparta çıtayı yükseltti” ifadelerinde bulundu.

Isparta’ya ilk kez geldiğini kaydeden yazar Sebahat Şahin ise yazdığı kanser konulu kitap ve hayatına dair söyleşi düzenledi. Annesini ve ablasını kaybettiğini söyleyen Şahin, yaşadıkları doktor hatalarından bahsetti. Şahin, verdiği mücadele, aile olarak hastalıkların tedavisi için yaşadıkları sorunlar ve tıbbi hatalar üzerine düşüncelerini belirtti. Hasta olarak, hasta hakları ile ilgili yapılabilecekler üzerine görüşlerini de belirten Şahin, amacının intikam almak değil, şu an hasta olanlara yeni bir kapı açmak istediğini, bu yolda verdiği mücadeleleri anlattı. 

Diğer taraftan 1.Isparta Kitap Fuarına bölge illerinden de ziyaretler devam ediyor. Son olarak fuarın ziyaretçileri arasında Burdur Alpaslan Ali Can Bilim ve Sanat Merkezi öğrenci ve öğretmenleri oldu. Öğrenciler yüzlerce yayınevi, onlarca yazar ve onbinlerce kitap ile buluşmanın mutluluğunu yaşadı. Burdur Alpaslan Ali Can Bilim ve Sanat Merkezi Okul Müdürü Muhammet Çekirge, “Öğrencilerimizle kitap fuarını ziyaret ettik. Bu bizim için bir fırsat eğitimiydi. Değerlendirelim istedik. Hafta içi gelmeyi istedik, duyduk ki, hafta sonu izdiham oluyor ve yoğun talep oluyor. Daha rahat gezebilmek adına hafta içi geldik. Gayet güzel düzenlenmiş, aradıklarımızı bulduk. Bu imkanı sundukları için Isparta Belediyesine ve başkanımıza teşekkür ediyoruz” görüşlerinde bulundu.

Türkçe Öğretmeni Ayşegül Kurumlu da, “Bu fuarda tanınmış yazarlarla bir arada olmak çok güzel. O kadar çok kitap aldık ama doyamadık. Çok güzel bir fuar, tekrarının mutlaka olmasını istiyoruz. Öğrencilerimizle geldik, büyük zevk aldık. Fuar alanı tam merkezde yer almış. Ulaşımı da rahat. Yazarları ve şairleri daha çok görmek istiyoruz, kendilerine ulaşmak istiyoruz, öğrencilerimizi onlarla tanıştırmak istiyoruz. Öğrencilerimize okumayı ve yazmayı sevdirmek istiyoruz. Fuarı çok sevdik, doyamadık” diye konuştu.

Burdur Alpaslan Ali Can Bilim ve Sanat Merkezi Okul öğrencileri de kitaplar ve yazarlarla buluşmanın getirdiği heyecanla duygularını paylaştılar. Öğrenciler, “Bu kadar büyük bir fuar ilk kez görüyorum. Çok heyecanlıyım. Bir sürü kitap buldum, param yetse hepsini alacağım. Çok güzel, çok büyük bir yer. Her yeri gezdik. O kadar çok kitap var ki. Çok büyük, çok eğlenceli bir yerdi. Çok güzel kitaplar var. Burada olmaktan çok mutluyum. Yazarlara kitaplarımızı imzalattık. Bence bu fuarın yapılması çok güzel, farklı yerlerden insanların gelip kitapları incelemesi ve alması çok güzel. Burada herkes çok sıcakkanlı davranıyor. Buraya bir daha gelmek isterim” görüşünde bulundular.

 

 

 

 

 

Bu haber 773 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...