SDÜ Hastanesinde Yeni Böbrek Nakilleri

13 Mart 2017 16:21

SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Organ Nakil Merkezinde 3 gün arayla biri canlı diğeri kadavradan olmak üzere yapılan  iki böbrek nakli ile hastalar yeni hayatlarına kavuştular.

35 YILLIK HAYAT ARKADAŞINDAN YENİ HAYAT

Diyalize girmek üzere olduğu ve böbrek nakli gerektiği söylenen Fadime Y.’e, eşi Muammer beyden alınan böbrek nakledildi. Böbreğini düşünmeden veren eş ‘biz 35 senedir beraber yürüdük, çalıştık, yedik, içtik, Allah nasip eder mi bilmem ama bana sorsalar beraber ölmeyi de isterim. Bu yüzden bu benim için bir görevdi. Bunu isteyerek, ailemin mutlu olması için yaptım. Emeği geçen sayamadığım kadar insana buradan çok teşekkür ederim’ dedi.

TEMMUZ AYINA PLANLADIĞIMIZ DÜĞÜN İÇİN BU BÖBREK BANA EN GÜZEL HEDİYE OLDU…

Organ nakil ekibi tarafından, 15 saatlik bir çalışma sonucunda Konya’dan getirilen böbrek, 6 yıldır diyaliz hastası olan ve böbrek nakli bekleyen 30 yaşındaki Meltem A.’a takıldı. Nakil olan Meltem A. ise “Temmuz ayında olması planlanan düğünüm için bu bana verilebilecek en güzel hediye ve bunu tanımadığım biri böbreğini bağışlayarak yaptı, bundan daha güzel bir hediye olamaz, bağışta bulunan aileden Allah razı olsun, beni çok mutlu ettiler’’ dedi.

Sağlık Bakanlığı'nın gönderdiği sıralamaya göre en uygun olan hastaya böbrek nakli gerçekleştirildi ve hastanın durumu iyi. Birçok bölümden oluşan böbrek nakli bir ekip işidir, bu ekipte doktor, hemşire, teknisyen, sekreter ve yardımcı personelin de emeği ile SDÜ Organ Nakil Merkezi’nde böbrek nakli gerçekleştirildi.

SDÜ Organ Nakli Merkezi Isparta’da bölgeye ve tüm Türkiye’ye hizmet vermeye devam ediyor.

 

 

Bu haber 552 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...