Davraz´da Dağ Kayağı Eğitimi Veriliyor

13 Mart 2017 16:23

Davraz Dağı'nda ilk kez Dağ Kayağı Temel Eğitimi verilmeye başlandı.

Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından Isparta Davraz Dağı'nda Dağ Kayağı Temel Eğitimi'ne başlandı. Türkiye Dağcılık Federasyonu Dağ Kayağı Kurulu Üyesi, dağcılık antrenörü ve aynı zamanda Kamp Müdürü Cengiz Ocak, "Bu eğitim yıllar sonra Davraz Dağı'nda ilk kez gerçekleştirilmektedir. Eğitimize Türkiye'nin değişik illerinden toplam 2 antrenör ve 10 sporcu katıldı. Federasyonumuzun vizyonu gereği dağ kayağı branşı dağcılığın vazgeçilmezidir. Amacımız dağ kayağı branşını yaygınlaştırmak, gençlerimizi bu spora özendirmek, milli takıma sporcu yetiştirirken, aynı zamanda tüm dağcılarımızın da bu branşı öğrenmesine katkıda bulunmaktır" dedi.

Türkiye'de düzenlenmesi planlanan Dağ Kayağı Dünya Şampiyonası'nı Isparta'ya getirmek istediklerini vurgulayan Ocak, "Bir sporu yaygınlaştırmanın temel şartı o sporu başlangıçta küçük de olsa bir grup sporcuyla yaparak adım atmak ve gençlere özendirmektir. Temel eğitimi bitiren sporcularımız ileri seviye eğitim için Kayseri, Erzincan, Muş, Artvin illerine de gidecek. İmkanlarımız ölçüsünde Isparta'da da ileri eğitimler ve kurslar açacağız" diye konuştu.

Cengiz Ocak, eğitimle ilgili de şunları söyledi:

"Dağ kayağı temel eğitimine katılan sporcularımıza dağ kayağı ve ekipmanlarının tanıtılması, dağ kayağı teorik ve teknik bilgilerin verilmesi, dağ kayağıyla zirve tırmanışı ve zirveden kayarak vadiye iniş, ilkyardım, haritacılık ve yön bulma konularını icra ediyoruz. Zaten bu kursa gelen sporcular Alp disiplini kayağını bilmektedir".

Bu haber 588 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...