“TOKİ’de öncelik hiç konutu olmayan vatandaşlarımız olacak”

13 Mart 2017 16:28

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Kanal32’de Gazeteci İsmail Altunbaş’ın sunduğu Birebir Programı’na katılarak İlimize dair önemli açıklamalarda bulundu. TOKİ konusunda herhangi bir sorun olmadığını vurgulayan Bilgiç, Kara Havacılık Okulu personeline yönelik yeni bir TOKİ görüşmesi olduğunu anlatarak, kar yağışından seraları çöken esnafa müjde vermek istediklerini söyledi. Bilgiç, esnafın katı atık vergisi şikayetleriyle ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.

İlk olarak TOKİ konusuna değinen Bilgiç, TOKİ üzerinden siyaset üretilmeye çalışıldığını ifade ederek, “Ama bu doğru değil. Hem emeklimiz hem de dar gelirli esnafımıza uygun fiyatlı, taksitli TOKİ üzerinden konut edindirmeyi biz gerçekleştireceğiz. Bununla ilgili ilk arazi devri gerçekleştirildi. Yeni arazi üretme çalışmaları da devam ediyor. Diğer taraftan da TOKİ projelerini sürdürüyoruz. İlçelerimizde de benzer taleplerimiz var. Benim ilçem Şarkikaraağaç’ta bu talep var. Bu çalışmalara başlıyoruz. Keçiborlu’da bu talebi sonlandırdık. Anlaşmaları yapıldı. 518 konutluk bir TOKİ’nin protokolleri yapıldı. Keçiborlu’ya o projeyi kazandırıyoruz. Isparta merkezdeki ağabeylerim, ablalarım, emekli kardeşlerim hiç merak etmesinler, biz çalışmaları sürdürüyoruz. Çalışmalar bitince en kısa sürede temellerini atıp, teslim edeceğiz. Pek çok ilçemizden benzer TOKİ talepleri var. Hepsinin üzerinden çalışıyoruz. İlgili arkadaşlarımızla bunları görüşüyoruz. Belediyelere bu projelerin hayata geçirilmesi noktasında önemli görevler düşüyor. İnşallah gerekli konut stoğunu Isparta’ya sağlayacağız. TOKİ’de öncelik hiç konutu olmayan vatandaşlarımızın olacak” dedi.

Isparta’da gittikçe konut ihtiyacının arttığına dikkat çeken Bilgiç, “Bugün 2+1 konutun kirası 1500 TL olmuş, bir ilçeden bahsediyorum. Bunun da üzerinden olanlar var. Ciddi anlamda konut stoğunda açığımız var. Kara Havacılık Okulu, Bakım Üssü, 15 Temmuz darbe girişimden sonra daha da geliştirildi. Çok sayıda rütbeli buraya gelecek. Bu da konut ihtiyacını artıracağı için onlara yönelik bir TOKİ projesi de Milli Savunma Bakanlığı ile TOKİ arasında yürütülüyor” şeklinde konuştu.

Öte yandan esnafın katı atık vergisi ile ilgili şikayetleri  olduğunu belirten Bilgiç, “Esnafın katı atık şikayetleriyle ilgili bir yasa düzenlemesi gerekiyor.  Bunu görüştük. Referandum sonrası gündeme gelecek en önemli konulardan bir tanesi. Yüksek bedeller ödemek zorunda kalıyorlar. Küçük esnafımız işletmelerimiz için büyük bir yük ve kabul edilebilir bir tarafı yok” dedi.

Bir soru üzerine kardan zarar gören seralar için görüşmeler yaptıklarını kaydeden Bilgiç, “Burada 763 dekar seramız tahrip oldu. Ağırlıklı olarak da Sütçüler Çandır bölgemiz ve Yalvaç, Çetince, Bağkonak’ta bu işin yoğunlaştığını görüyoruz. Daha dün gece saat 23.30 gibi Tarım ve Gıda Hayvancılık Bakanımız Sayın Faruk Çelik’le görüştüm. Umuyorum 1-2 gün içerisinde kendilerine hayırlı bir haber vermek istiyoruz. Aslında bir sera yapmak istediğinizde devlet yüzde 50 hibe desteği veriyor. Ancak kar yağışından dolayı çöken seralarda bir nebze oradaki vatandaşımızın zararını karşılayabilir miyiz diye düşünüyoruz. Tarım İl Müdürümüz ve Sayın Valimizle konunun koordinasyonunu konuştuk. En azından sera naylon desteğini dekar başı olarak üreticimize dağıtabilir miyiz bunun çabası içerisindeyiz ”diye konuştu.

Diğer taraftan Isparta Davrazspor ile Şuhut Hisar Belediyespor maçı sonrası taraftarımız ve oyuncularımızın orada mahsur kalması konusuna değinen Milletvekili Süreyya Sadi Bilgi., şunları söyledi: “Güzel bir yönetim ve hedefe doğru gidiliyor. Geçen hafta istenmeyen görüntüler oldu. Sporda bunların olmaması lazım. Şuhut’a gidenlerle o gün defalarca telefonla görüştük. Sayın valimiz devreye girdi. Hem Afyon Valimiz hem de Veysel Eroğlu bakanımızı aradım. Kendileri de hemen devreye girdiler. Olaylar yatıştırıldı ve sağ salim taraftarımız ve sporcularımız şehre geldiler. Ispartalılar olarak da bize konuk olarak gelen taraftara ve oyunculara da yardımcı olmamız gerekiyor. Hoşgörü ve misafirperverliği göstermemiz gerekiyor. Elimizde gülsuyu ile ağırlayarak bu şehrin güler yüzlü insanlarını onların karşısına çıkarmamız gerekiyor. Süreçle ilgili olarak federasyon ve İçişleri Bakanı bu konuda bilgilendirilmiştir.”

Bu arada herhangi bir danışmanı olmadığını tekrar vurgulayan Bilgiç, canlı yayında cep telefonu numarasını verdi. Bilgiç, “Herhangi bir talebiniz olursa direkt bana ulaşın. Bir danışmanım falan yok. Bütün vatandaşlarımız direkt olarak bana ulaşabiliyorlar. Bütün Isparta’nın milletvekiliyim. Sadece bana oy verenlerin milletvekili değilim. Elimden geldikçe herkese yardımcı olmaya çalışıyorum. Telefonum herkeste var. Herkes oradan arıyor. Eşim ve çocuklarım da o telefondan arıyor” dedi.

Son olarak Şehir Hastanesi’nin resmi açılışının Başbakan Binali Yıldırım tarafından yapılacağını ifade eden Bilgiç, “Sayın Başbakanımızın programı 24 Mart olarak bize bildirildi. Ama programda bir sarkma ya da değişiklik olur mu onu bilemiyorum. Şehir Hastanesi’nin açılma süreciyle ilgili çalışmaları sürdürüyoruz. Hastanede büyük bir simülasyon testi yapıldı. 17 Mart’tan itibaren hastaneye taşınmaya başlıyoruz. 18-19 Mart’ta yatan hastaları taşıyacağız. 20 Mart’tan itibaren hastane işletmeye alınmaya olunacak. 223 bin metrekare kapalı alanı olan, son derece modern bir hastane. Belki bir müddet sistem alışana kadar hem çalışanlar hem de hastalar için bir alışma süreci olacak. Sabır istiyoruz. Ama çok sürmeden 15 günde sistemin oturacağını düşünüyorum. Bir hayaldi. Bunun için çok mücadele verdim. Isparta’ya hayırlı olsun.

Sayın Cumhurbaşkanımızın programında Isparta görünmüyor. Sayın Cumhurbaşkanımızı Isparta’da ağırlamaktan büyük onur duyacağız. Mersin açılışına gittim orada kendi davetimizi yaptım. Görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Bakarsınız bir sürpriz olur da Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte hastanenin açılışını yaparız” ifadelerini kullandı.

 

Bu haber 618 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...