“16 NiSAN’DA MİLLETİN SORUNLARI ÇÖZÜLECEKSE, 15 YILDIR NEDEN ÇÖZMEDİNİZ..”

13 Mart 2017 16:35

Saadet Partisi Isparta İl Başkanı Cevat Gençay yapmış olduğu basın açıklamasında gündeme ait değerlendirmelerde bulundu. Başkan Gençay açıklamada; “Esnaf Sanatkâr Çiftçi, Sanayici İşçi, Emekli, zor günler geçirirken gündem başkanlık sistemi.

Başkanlık sistemi 16 Nisan’da “Evet” çıkarsa bu milletin sorunları çözülecek mi? Çözülecekse 15 yıldır bunları neden çözmediniz ve sorunları gittikçe büyülttünüz? Şimdi neden çözülmüyor engel olan ne var? 2002 de milletin üç te bir’i yoksulluk sınırı altına idi, şimdi ise 2016 yılı verilerine göre üçte ikisi yoksulluk sınırı altında. 15 yıl başarılı ise halkımız neden fakirleşti, borçlandı, sıkıntıya girdi?

Halk kredi ile borçlandı, bankalar kazandı! Üretim değil tüketim politikası uygulandı. Faiz milletimizi işgal etti, haksız kazanç adil bir paylaşım olmadı. Kazanan bir avuç rantiye bankalar en karlısı oldu.

Esnaf, sanatkâr, çiftçi, sanayici çalışanlar zorlu günler yaşıyorken kredide boğuluyor. Hükümet, ekonomi için destek paketleri, tedbir uygulamaları açıklıyor. Bu kadar sıkıntılı bir süreçten geçen ekonomide yalnızca bir kesimin yüzü gülüyor ve tek kazanan bankalar oluyor.

2016 yılı hükümet yetkililerinin kabul ettikleri bir gerçek olarak ekonomi açısından “Çok kötü” geçerken, yine tek yüzü gülen kesim faizci sistemin kalesi bankalar oldu. Borsada işlem gören 10 mevduat bankasının geçen yılki kârı 2015’e göre yüzde 47.3 artışla 25.2 milyar lira olarak gerçekleşti. Net kârları 25 milyar 246 milyon 154 bin liraya ulaştı” dedi.

 

Bu haber 613 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...