Daha Temiz Bir Eğirdir İçin Temizlik Uygulaması

14 Mart 2017 16:06

Türkiye'nin sayılı Sakin Şehirlerinden birisi olan Eğirdir'de yaz aylarında evsel atıklar saatinde bırakılacak saatinde toplanacak.

Eğirdir Belediyesi, ilçe merkezinde yaz çöp toplama uygulamalarına 1 Nisan 2017 tarihinden itibaren başlıyor. Vatandaşları bilgilendiren Belediye, 1 Nisan 2017 tarihinden itibaren kurallara uymayanlara ceza uygulayarak sistemin işlemesini sağlayacak.

Eğirdir Belediyesi, 1 Nisan 2017 tarihinden itibaren açıkta çöp atan ve çöp atma saatlerine uymayanları ilçenin çeşitli mahallerine konan kamera ve zabıta ve personeller yardımı ile tespit edip, görüntülü bir şekilde ceza bilgilendirmesi yapacak. 

Çöplerin poşet içerisinde ağızları kapalı bir şekilde toplama merkezlerine bırakılması hususunda vatandaşları uyaran Eğirdir Belediye Başkanı  Ömer Şengöl, "Yaz uygulaması çerçevesinde çöp toplama merkezlerine çöp poşetlerinin bırakılma saatleri de belirlenmiş durumda. 01.4.2017 tarihinden itibaren vatandaşlarımızın çöplerini, yaz sıcağında kokmaması ve sinek yuvası olmaması için saat 19.00-21.00 arasında toplama merkezlerine koyması rica ediyoruz.  Bu konuda saatlere uymayan vatandaşlarımızın Zabıta Yönetmeliğinin 5. Maddesi gereğince 227 TL para cezasına çarptırılacağı unutulmamalıdır. Konu ile ilgili uyarı belgeleri zabıta,  muhtarlar  ve su ihbar belgeleri aracılığıyla 1 nisandan önce evlerimize ulaştırılmış olacak. Vatandaşlarımızın konuya duyarlı olmalarını önemle beklemekteyiz. Aksi takdir ceza ile karşı karşıya kalabilirler." dedi.

AMBALAJ ATIKLARI, PİL VE ATIK YAĞLAR

İÇİN TOPLAMA NOKTASI OLUŞTURULDU

Bunun dışında ayrıca Eğirdir Belediyesi tarafından İlçede çevrenin korunması adına Ambalaj atıklarının toplanması ve ayrıştırılması, kullanılmış pillerin toplanması, Atık kızartmalık yağların toplanması işlemleri için ise Belediye Binası Önünde ve Plaj mahallesinde toplama noktaları belirleyip halkın bu toplama noktalarına atıklarını getirmesini sağlamak amacıyla kampanya başlatıldı.

 

Bu haber 608 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...