FETÖ/ PDY DAVASINDA 130 SANIĞIN YARGILANMASI SÜRÜYOR

14 Mart 2017 16:17

Isparta'da FETÖ-PDY soruşturması kapsamında açılan davada tutuksuz sanık olarak yargılanan ve hakkında yakalama kararı çıkarılan Yunus Demir, mahkeme kararıyla tutuklandı. Böylece davadaki tutuklu sayısı 49'a yükseldi.

Isparta'da FETÖ-PDY soruşturması kapsamında haklarında dava açılan ve aralarında eski Isparta Valisi Memduh Oğuz, eski Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Hasan İbicioğlu, bazı eski rektör yardımcılarının da bulunduğu 48'i tutuklu 130 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Isparta Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşma sanık sayısının fazlalığı nedeniyle adliye konferans salonunda yapıldı. Akşehir Cezaevinde bulunan tutuklu eski Isparta Valisi Memduh Oğuz, duruşmaya SEGBİS aracılığıyla katıldı. Mahkeme heyeti dünkü duruşmada  dinlenmeyen müşteki ve tanıkları dinledi.

Müştekilerden Isparta'da yurt işletmeciliği yaptığını belirten Şükran Kaya, SDÜ'de stant açmak için kendisinden para istendiğini belirterek, "Biz de verdik, ama mağdur edildik. Şikayetçiyim" dedi. O dönemde yurt Müdürlüğü yaptığını kaydeden Dudu Eryılmaz da , "Dönemin SDÜ Yapı İşleri Daire Başkanı Zümriye Irlayıcı'nin kendilerine hesap numarası vererek, organizasyonlarda stand açmak için  parayı bu hesaba yatırmaları istediğini  çünkü o parayı yatırmadıkları takdirde stand açamadıklarını belirterek, "Parayı yatırmaya mecburduk" ifadesinde bulundu

Isparta'da bir internet haber sitesinin sahibi olan Mehmet Güngör de tanık olarak dinlendi.  Güngör, davanın tutuklu sanığı Hasan İbicioğlu'nun rektör seçilmesinde rol oynayan Bilimsel Düşünce Topluluğu Platformu'nun asıl kurucusunu davada tutuklu  sanığı örgütün Isparta bölge imam olduğu iddia edilen  Osman Demirhan'ın olduğunu bu kurulun Fetullah Gülen cemaatinin  beyni olduğunu, platformun kuruluş amacının İbicioğlu'nu rektör seçtirmek olduğunu söyledi.  Bunları göreve geldikten sonra  kadrolaşma ve Gülen cemaatine nasıl para aktarırız hesabına girdiklerini söyleyen Güngör, 2008'den beri  SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne alınan personellerden himmet parası toplandığını da iddia etti.

İbicioğlu döneminde, Gülen cemaatinin, Genel Sekreter olan Aziz  Bayrak'ın tasfiye edilmesi ve kendi adamlarını genel sekreterlik görevine getirmekle meşgul olduklarını ifade eden Güngör, "Bunun için öncelikle Bayrak'ın şube müdürlerini görevden uzaklaştırdılar. Aziz Bayrak cemaatin üniversitede yayılmasına izin vermeyince görevden alındı. Etrafındakiler de dağıtıldı" dedi. Burada yargılananların satranç oyunundaki piyonlar olduğunu  burada yargılanması gereken kimselerin dışarıda olduğunu iddia eden Güngör, "İbicioğlu döneminde öğretim elamanı alım komisyonlarında FETÖ'cü olmayan öğretim elemanı  sınav yapamaz" ifadesinde bulundu.    

Mahkeme heyeti daha sonra bylcok  kullandıkları gerekçesiyle  yakalama kararı çıkarılan davanın tutuksuz sanıkları Menderes Coşkun ve Yusuf Demir'e bylock kullanıp kullanmadıklarını sordu.  Menderes Coşkun, söz konusu telefonunu kendisine değil oğluna ait olduğunu belirterek, bu telefonu oğlunun Mekke'den aldığını belirterek "Cihaz benim değil. Kullanılan programı bilmiyorum" dedi.  Yusuf Demir ise böyle bir program kullanmadığını belirterek ilk defa  bu gelişmeyi mahkemede duyduğunu söyledi. Sanıklar yakalama emrinin kaldırılmasını talep etti. Savcılık makamı ise  Menderes Coşkun hakkındaki yakalama kararının şimdilik kaldırılmasına Yusuf Demir'in ise tutuklanmasını talep etti. Mahkeme de, Coşkun hakkındaki yakalama emrinin kaldırılmasına sanık Yusuf Demir'in ise tutuklanmasına karar verdi.  Böylece tutuklu sanık sayısı 49'a yükseldi.

Bu haber 600 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...