Rektör Çarıkçı’dan Tıp Bayramı Mesajı

15 Mart 2017 16:06

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı; 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Rektör Çarıkçı’nın mesajı şöyle: “Dizelerinin sahibi Kanuni Sultan Süleyman, hasta yatağında iken söylediği bu iki dizeyle sağlığın insan yaşamındaki önemini vurgulamıştır. Temelinde insanı yaşatma ve iyileştirme sorumluluğu olan hekimlik, dünya üzerindeki en zor ve sorumluluğu en ağır mesleklerden biridir.

Hastaların Allah tarafından verilmiş en kutsal değer olan canlarını, yeri geldiğinde en mahrem sırlarını emanet ettikleri hekimler ve sağlık çalışanları, mesleğin gerektirdiği yüksek ahlak, fedakârlık, çalışkanlık gibi özelliklere sahip olmalı, insan ruhunu iyi anlamalıdır. Dünyada geliştirilen yenilikleri takip edecek dinamizmde ve yaşamın idame ettirilmesi için gerekli doğru kararları alabilecek ileri görüşte ve donanımda olması beklenen hekimlerimiz, onurlu ve kutsal bir görevi üstlenmektedir.  Bu meslek grubunun da uzun eğitim süreci sonrasında, meşakkatli şartlar altında, özveriyle çalıştıkları unutulmamalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle,  SDÜ çatısı altında bulunmasından büyük gurur duyduğumuz, nitelikli ve üstün hizmet anlayışı ile bölgesine hizmet veren Araştırma ve Uygulama Hastanesi ile Tıp Fakültemizin alanında uzman, güzide hekimlerinin ve ilimizdeki, ülkemizdeki tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı tebrik ediyor; onlara yaşamın devamı adına ortaya koydukları samimi çabalar için şükranlarımı sunuyorum”.

Bu haber 614 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...