14 MART TIP BAYRAMI KUTLANDI

15 Mart 2017 16:35

İnsanı yaşatma ve iyileştirme gibi kutsal bir sorumluluğu üstlenen hekimlerin ve sağlık çalışanlarının “14 Mart Tıp Bayramı”, SDÜ Tıp Fakültesi ile Isparta- Burdur Tabip Odası tarafından düzenlenen bir törenle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Antına çelenk sunulması ile başlayan etkinlik, Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde devam etti.

Akademik Oda Orkestrasının sunduğu müzik dinletisinin ardından etkinliğin açılış konuşmasını Isparta Burdur Tabip Odası Başkanı Dr. Mehmet Ali Gökçe yaptı. Tıp tarihi hakkında katılımcılara bilgi veren Gökçe, “Tarihi doğru okuyamayan coğrafyasında birliği sağlayamaz.” dedi.

Tıp Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Mevlüt Kürşad Gürdal,  “14 Mart 1919, cesaretimizle, canımızla ve kanımızla elde ettiklerimizi unutmamak amacıyla toplanmış olduğumuz ve herkes susarken haksızlıklara karşı tüm gücümüzle haykırdığımız, şehrin uyanışını başlattığımız gündür. 14 Mart sadece bir kuruluş günü değil tıbbiyenin işgali ve zulmüne karşı direniş günü, gurur günüdür.” diye konuştu.

“Ülkemiz, sağlık sektöründe insan kaynağı ile sunulan hizmetin etkinliği bakımından çağdaş dünyanın ölçütlerini yakalamış ve dünyanın sayılı ülkelerinden birisi olmaya aday bir ülkedir.” diyen İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Mehmet Nazif Aydın da sağlık çalışanlarının problem yaşadığı alanlarda iyileştirmelerin olduğunu belirtti.

Sağlık sektöründe hizmet vermenin büyük sorumluluklar getirdiğini dile getiren Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alim Koşar,  hekimlerin istedikleri standartlara sahip olması ve çalışmalarını yürütebilmesi adına olumlu yönde çalışmalar yapıldığını belirterek hekimlerin ve sorumluluğunu taşıdığı ailesinin yaşam standartlarını sağlayacak gelir düzeyine sahip olması, güvence içinde adaletli bir ortamda çalışabilmesi, mesleğini sürdürebilecek ve araştırma yapabilecek yeterli alt yapı olanaklarının bulunması, öğrendiklerini diğer hekimlere öğretebilmesi için devlet desteğine ihtiyaç olduğuna dikkat çekti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Ali Dulupçu da “Hekim olmak sadece bir meslek sahibi olmak demek değildir. Kendi hayatı ve kendi yaşam konforundan önce insanların hayatını düşünmek demektir.” diyerek özverili bir şekilde çalışma hayatını yürüten tüm hekimleri kutladı.

Konuşmaları ardından akademik alanda yükselme yaşayan akademisyenlere binişleri giydirildi.

Töreni, mesleğe ilk adımlarını atan öğrencilerin beyaz önlüklerini giymeleriyle sona erdi.

Bu haber 606 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...