SDÜ’de Bağımsızlık Sembolü Marşımız ile Yazarı Mehmet Akif Ersoy Anlatıldı

16 Mart 2017 18:16

Süleyman Demirel Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Uluslararası Kültür ve Etkileşim, Edebiyat ve Stratejik Düşünce Topluluğu tarafından vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı milli marşımız, kurtuluş destanımız İstiklal Marşımızın kabulünün 96. yıldönümü vesilesiyle bir program düzenlendi.

Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen “İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma” isimli programda, bağımsızlığımızın sembolü Marşımız okundu; SDÜ Kreşi öğrencileri de işaret dili ile eşlik etti.

“İstiklal Marşı her ne kadar Mehmet Akif’in kaleminden yazıya dökülmüş olsa da bir milletin duygu ve düşüncelerinin ortak ifadesi, milli mütabakat metnidir.” diyen Edebiyat Topluluğu Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Cafer Gariper, İstiklal Marşının dün olduğu gibi bugün de yolumuzu aydınlatacak bir eser olduğunu ifade etti.

Gariper’in konuşmasının ardından sahne alan öğrenciler seslendirdikleri türkü ve şiirler ile katılımcılara duygu yüklü dakikalar yaşatırken Ülkü İlkokulu öğrencilerinin sunduğu gösteri de beğeni topladı.

 

Bu haber 558 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...