Belediyenin gül ve Fidan dikim çalışmaları sürüyor

16 Mart 2017 18:29

Isparta Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü kavşaklara, orta refüjlere ve parklara klasik güller, peyzaj gülleri, nostalji gülleri, masal gülleri ve sarmaşık gülleri olmak üzere çeşitli renklerde gülfidanı dikim çalışmalarına devam ediyor. Bu sezonda da toplam 500 bin adet gülfidanı dikilmesi hedefleniyor.

Isparta Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, şehir süsleme sanatı kapsamında gülfidanı dikimi ve peyzaj çalışmalarını sürdürüyor. Sezon boyunca 500 bin adet gülfidanını daha toprakla buluşturmayı hedefleyen Isparta Belediyesi 10 binlerce gülün dikimini tamamladı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü bu sezon gülfidanının yanı sıra yine en az 100 bin adette ağaç fidanının dikimini gerçekleştirilecek.

Şehirdeki kavşaklara, orta refüjlere ve parklara klasik güller, peyzaj gülleri, nostalji gülleri, masal gülleri ve sarmaşık gülleri olmak üzere çeşitli renklerde gül dikimlerini sürdürdüklerini söyleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, geçen yıl 280 bin adet gülfidanının toprakla buluşturulduğunu hatırlattı. 

1,5 yıldan buyana şehir süsleme sanatına ağırlık verdiklerini belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın Isparta’yı gül merkezi yapmak istediklerini yineledi. Günaydın, “Gül dikimi çalışmalarının yanı sıra yine ağaç dikimlerimize de devam ediyoruz” dedi. 

 

 

Bu haber 649 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...