“İLAÇ GİBİ BİR MEYVE: ELMA”

16 Mart 2017 18:30

Kent konseyi ile Eğirdir Belediyesi işbirliği ile Her Öğrenciye bir elma projesi kapsamında Isparta Yahya Kemal Beyatlı Ortaokulu’nda elma dağıtımı düzenlendi.

Düzenlenen programa Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Mahmut Bülbül, Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Milli Eğitim Şube Müdürü Halil Doğan, Ziraat Odası Başkanı Muslahattin Can Selçuk, Kent Konseyi yöneticileri, okul idarecileri ve öğretmenlerinin yanı sıra öğrenciler katıldı.

Yahya Kemal Beyatlı Okulu Müdürü Ramazan Aşkın, Kent Konseyi’ne ve Eğirdir Belediyesine elma dağıtımından dolayı teşekkür etti.

Milli Eğitim Şube Müdürü Halil Doğan yaptığı konuşmada, “Elmanın başkenti Eğirdir’in elmalarını öğrencilerimizle buluşturmanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Kent Konseyimize ve Eğirdir Belediye Başkanımıza desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu. 

Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Mahmut Bülbül yaptığı konuşmada, “İlaç gibi bir meyve elma. Her gün 100 gr elmada 54 kalori vardır. Meyve şekeri olduğundan şeker hastalarına da günlük 1 elma yemeleri önerilir. Kalp ve damar hastalıklarını önler, infarktüse yakalanma riskini azaltır. Kanseri önler, iyi kolestrolü artırır. Kabızlığı önler, kötü kolestrolü düşürür. Kan yapımını artırır. Tansiyonu düşürür. Kemikleri güçlendirir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Soğuk algınlığını önler, öksürüğe iyi gelir. Diyet için mükemmel bir seçenektir. Her türlü sportif faaliyette performansı artırır. Cilde parlaklık ve güzellik verir. Beyin hastalarına iyi gelir uykuyu düzenler zihni açar. Kesinlikle her gün 1 elma tüketilmesi şarttır.” Dedi.

Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl’de yaptığı konuşmada; “ Kent Konseyinin Isparta’da yaptığı güzel bir etkinlikte öğrencilerimizle birlikte olmaktan dolayı mutluyuz. Kent Konseyi Başkanımız ilaç gibi bir meyve dedi. Elma ilaçtan da üstün bir meyve. İlaç onlarca karışımdan küçücük yapay bir madde olarak üretiliyor. İnsanın karnını da doyurmuyor. Ama elma, insanın karnını doyuruyor, ilaçta bulunan bir çok maddeden daha çok gıdaya sahip. Elma hem karnımızı doyuruyor hem de ilaçtan çok üstün bir görevi görüyor. Elma insan sistemini tamamıyla çalıştırıyor. Eğirdir’de elmanın en kalitesi yetişiyor diyoruz bunu boşuna demiyoruz. Mikro klimaya sahip bölgemizde renk koku ve aroma çok kaliteli. Daha önceleri Şili- İtalya-Fransa gibi ülkelerde iyi elma yetişiyor diyorlardı biz de inanıyorduk. Şimdi is biz biliyoruz k, dünyada  bu kalitede aroma , renk ve kokuda başka bir yer elma yetişmiyor. Dünyada En kaliteli elma Eğirdir’de yetişiyor. Elmayı nasıl yemeliyiz konusuna gelince elmayı güzelce yıkayıp kabuğu ile birlikte tüketmeliyiz. En büyük faydası kabuğunda. Bunun dışında elmanın kurutulmuşu, kopostosı ve cipsi ile de elmayı tüketebiliriz. Ayrıca erikli et, ayvalı et yemekleri vardır bunun yanında elmalı et yemeğini de ekledik. Ayrıca kabak tatlısına benzeyen elma tatlısını da tüketiyoruz. En ideal sağlık besini Elmadır. Fast food reklamlarından dolayı sağlıklı beslenemesek de en iyi beslenme yolunun nasıl yetiştiğini bildiğimiz ürünleri tüketmektir. Allah’ın bir lütfu olarak kaynak suyuyla, havasıyla bereketli topraklarıyla üretilen Eğirdir elmasını sağlıcakla tüketiniz. Günde bir elmayı geçtim yarım elma yesek de yeter” diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından öğrencilere elma dağıtımı gerçekleştirildi. Öğrencilere birer elma birer elma cipsi ve birer adet de “Elma Hükümdarlığı Eğirdir” isimli hikaye kitabı hediye edildi.

 

 

Bu haber 676 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...