“Beklenenden fazla ziyaretçi geldi”

18 Mart 2017 16:21

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Kanal32 Televizyonunda hafta içi her gün yayınlanan Gülkentte Bugün Programına konuk oldu. Başkan Günaydın, Kitap Fuarı için Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ilk günlerde öğrenci gruplarına yasak getirmesinden dolayı üzüntülü olduğunu dile getirdi.

Kitap Fuarı’nın Isparta dışından da büyük ilgi gördüğünü kaydeden Başkan Günaydın, “Cumartesi ve Pazar günü komşu vilayetlerden geldiler. Burdur’dan okul grupları geldi. Başlangıçta bizim okul gruplarımız biraz aksadı. Orada yazışmalar olmuş. O biraz esef verici bir konu. Malatya’da kitap fuarı oluyor, Milli Eğitim Müdürlüğü, yazarlara birer öğretmen görevlendiriyor. Gelenleri son derece memnun etmişler. Biz de memnun ettik ama bu konuda biraz üzüntülüyüm. Keşke olmasaydı. Fakat öğrencilerimiz cumartesi ve pazar günleri aileleriyle geldiler. Aileleriyle gelince de yüzlerce kitap alabildiler” şeklinde konuştu.

Isparta Belediyesinin Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezinde yapılan 1.Isparta Kitap Fuarına katılım sayısını 243 bin 859 kişi olarak açıkladı. Başkan Günaydın, “Bu 243 bin 859 kitap aşıkları, kitap kurtları, kitap sevdalılarına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ben de böyle bir şehrin belediye başkanı olmaktan dolayı sevinçliyim, gurur duyuyorum” dedi.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Isparta’da birinci kitap fuarının çok güzel geçtiğini söyleyerek, “Bu fuarımıza katılan yayınevlerimize, o kitapları taşıyan, vitrinlere koyanlara, hizmet edenlere en büyük sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Yine bu fuara katılan yazarlarımıza, bu arada yazarlarımıza, yayınevlerimize yardım eden belediye başkan yardımcılarıma, daire müdürlerime ve bu fuarda görev alan tüm belediye personelime, fuar organizatörümüze ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu dünyaya geldiğinizde ne demişler en önemli olay, Gökkubbe’de bir hoş seda bırakabiliyorsanız işte o çok önemlidir. Gökkubbe’de gerçekten büyük bir hoş seda bırakılmıştır” dedi.

Ziyaretçi sayısının beklentilerinin üzerinde çıktığını belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Fuarımızı 243 bin 859 kişi ziyaret etmiştir. Bu 243 bin 859 kitap aşıkları, kitap kurtları, kitap sevdalılarına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ben de böyle bir şehrin belediye başkanı olmaktan dolayı sevinçliyim, gurur duyuyorum. Tüm ziyaretçilerimize teşekkür ediyorum. Isparta halkımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

 

 

 

Bu haber 611 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...