Izgaralara bahar temizliği

20 Mart 2017 18:10

Isparta Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü, kış aylarından çıkılmasıyla birlikte yıl boyunca rutin olarak sürdürdüğü, yağmur suyu ızgaralarında oluşan olumsuzlukların temizlenmesi amacıyla gerçekleştirdiği çalışmalarına hız verdi.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın üzerinde önemle durduğu altyapı çalışmaları kapsamında bugüne kadar şehre 260 km yağmur suyu ana hattı ile birlikte 30 km ana bypass hattı ve 11 bin adet dağıtılmış ızgara döşendi. En şiddetli yağışlarda dahi artık şehirde sorun yaşanmazken, yağan yağmurları cadde ve sokaklardan toplayan ve ana bypass hattına aktaran yağmur suyu ızgaraları temizleniyor.

Bu kapsamda Isparta Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü bünyesindeki ekipler yıl boyunca rutin olarak gerçekleştirdikleri mazgal temizliklerine, bahar aylarına girilmesiyle birlikte hız verdi. Gerek kar yağışlarının ardından atılan mucurlar gerekse ağaçlardan düşen yaprakların yağmursuyu şebekesini tıkamaması amacıyla ekipler, mazgal içerisindeki olumsuzlukları temizliyor, ardından hat basınçlı su ile yıkanıyor.

Bu uygulamanın yıl boyunca rutin olarak devam ettiğini belirten Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, bahar aylarına girilmesiyle birlikte bu çalışmaya da ağırlık verdiklerini belirtti. Kış aylarının sert geçtiğini ve üst üste yağan karla mücadele kapsamında yollara tuzla birlikte mucur atıldığını hatırlatan Başkan Günaydın, “Şehrimize yağmur suyu projesi kapsamında bugüne kadar 11 bin adet dağıtılmış ızgara koyduk. Bu ızgaralar sayesinde cadde ve sokaklarımızdan toplanan sular bypass hatlarımızla birlikte bölgedeki en yakın dereye deşarj ediliyor. Dolayısıyla yağmur suyu altyapısının önemli bir noktası olan ızgaraların tıkanmaması önem taşıyor. Bu amaçla kurulan ekibimiz yıl boyunca ızgaralarda temizlik çalışmalarını gerçekleştiriyor. Kıştan yeni çıkmış olmamız dolayısıyla ızgaralarda biriken mucur ve yaprak gibi olumsuzluklar temizleniyor. Bu temizleme ile birlikte yağmur suyu hatlarımızın daha iyi bir şekilde çalışması ve herhangi bir tıkanıklığa meydan verilmemesi hedefleniyor” dedi.

Bu haber 527 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...