Yazar Hikmet Anıl Öztekin´den Kitaplarına Dair

23 Mart 2017 16:00

"Her Bahar Kitapla Gelecek” mottosuyla bu yıl ikincisi düzenlenen “SDÜ 2. Kitap Günleri” nin dünkü konuğu Yazar Hikmet Anıl Öztekin oldu.

300’e yakın yayınevi ile binlerce kitabın okurlarla buluştuğu fuarda,  Hikmet Anıl Öztekin ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.  Öztekin, en çok satan kitaplar listesinde üst sıralarda yer alan kitaplarından, gelecek planlarına bir çok konu hakkında bilgi verdi.

SDÜ Kitap Günlerini Nasıl Buldunuz?

Fuar çok keyifli ve çok güzel. Öğrencilerin burada binlerce kitapla buluştuğunu görmek çok güzel.  Bu tür fuarların çok yararlı olduğunu düşünüyorum.

Kitaplarınız en çok satanlar listesinde üst sıralarda yer alıyor bunu neye borçlusunuz?

Kendi yaşadıklarımı yazıyorum. Yazdıklarımla aynı düşünceye sahip insan çok fazla olduğu için insanlar benimsiyorlar, kendileri gibi görüyorlar. Edebiyat yapmaktansa kendi sorunlarımızla ve gençlerin sorunlarıyla ilgili yazılar yazıyorum. İnsanlar da bunu benimseyip yakın görüp kendi hayatlarına uyarlıyorlar. Bunun ardından da başarıyla buluşuluyor.

Gelecek hakkında planlarınız neler? Farklı bir konuda kitap yazmayı düşünür müydünüz?

Farklı bir alanda kitap yazmayı düşünmüyorum, ilgilendiğim tek bir alan var. İnsanlara Allah’ı sevdirmek, namazı sevdirmek insanların güzelleşmesini her şeyden önce de iyi bir insan olmalarını sağlamak. Bu gündemim hiç bir zaman değişmez her zaman bununla ilgili şeyler yazacağım. Tabii ki kitabın ismi farklı olabilir, karakterler farklı olabilir ama sadece bu doğrultuda yazacağım. Gelecekle ilgili düşüncem ise her zaman bir önceki günden daha fazla çalışarak her zaman bu alanda hizmet vermeye devam edeceğim.

Kitaplarınızı ne kadar sürede yazıyorsunuz?

Şuana kadar yılda bir kitap çıkardım. Bundan sonra da böyle olur diye düşünüyorum.

Sizce yazmak sonradan öğrenilebilir bir şey mi, yoksa yetenek isteyen bir şey mi?

Yazmayı herkes yazabilir ama iyi yazmayı sorarsanız dünyada eğitmenlerin %90 ı çalışmaktır, %10 u doğuştan gelir derler. İnsanlar yazdıkça gelişir. Yazmak kutsal bir şeydir yazmayı öğrenmemiz lazım. İyi ya da kötü yazmak ayrı mesele ama yazmak insanın kendi başına sorgulamasını artırır, dünyaya bakışını daha kaliteli hale getirir.

Yeni kitap müjdesi ne zaman?

Yeni kitabım “Fesleğen” bir hafta önce kitapseverlerle buluştu. Okurlardan aldığım tepkilerden çok memnunum. Bir dahaki kitabımı yıl sonu çıkarmayı planlıyorum.

Son olarak yazmak isteyen gençlere tavsiyeleriniz neler?

Sadece yazsınlar. İyi yazmak, kitap yazmak onlar başka mesele sadece yazsınlar. Ben 15 yaşımdan beri yazıyorum ilk 2 senem günlük yazmakla geçti. Sonra yavaş yavaş gelişti. Yazmak çok güzel gençlere yazmalarını tavsiye ediyorum. 

 

Bu haber 549 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...