Yüksek Okul için Eğirdir Belediyesi hesap açtırdı

29 Aralık 2012 14:02

Eğirdir Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulu binasının yapımı için yardım ve bağışlar Ziraat Bankası Eğirdir Şubesi’nin 62965821-5001 numaralı hesabında toplanıyor.

Eğirdir Belediye Meclisi’nin 04.12.2012 tarih ve 2012/73sayılı kararı doğrultusunda Eğirdir Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulu binasının yapımında kullanılmak üzere Ziraat Bankası Eğirdir Şubesi’nde açılan hesaba bağış ve yardımlar kabul edilmeye başladı. Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, 1 aylık Belediye Başkanlık aylığını açılan hesaba yatırarak sözünü yerine getirdi.

4 yıllık eğitim verecek olan Eğirdir Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulu’nun kendi binası Menderes Mahallesi Köprübaşı mevkiînde Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi bahçesinde yapılacak. Projeye göre üç bölümden meydana gelen ve Belediye tarafından ruhsatlandırılan okul binasının yapımı için bağış ve yardımların adresi belli oldu.

Yüksek Okul ile ilgili daha önce yapılan Isparta Valisi Memduh Oğuz ve SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’nun katıldığı toplantıda okul binasının temelinin atılması ve tamamlanması için taahhütte bulunanlardan başka daha sonra okulun yapılacağını duyup da yardım etmek isteyenlerin ses vermesi Yüksek Okul Müdürü Doç Dr. Yakup Altan ve Belediye Balkanı Osman Nuri Özmeral’i sevindirdi.

Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, “Yüksek Okulumuzun yapılması, Eğirdir’imizin geleceği açısından çok mühimdir. Hiç kimse, başka bir kimseyi bağış yada yardım için zorlayamaz ve zorlamamalıdır. Ancak, Yüksek Okulumuzun kendi binasına kavuşması, öğrenci sayısının artırılması ve Eğirdir’e faydaları gibi konular bıkmadan, usanmadan anlatılmalıdır. Okullara harcanılacak paralar hiçbir zaman boşa gitmeyecektir. Bazı hayırseverler, zaten bu gibi işleri, bir fırsat bilerek yardımda yarış ederler, yardımdan hiç kaçmazlar. Ziraat Bankası’nda açılan hesaba para yatıranlar mutlaka makbuzlarını almalı ve ne için yatırdığını da makbuzlarında görmelidir. Toplanan paralar, kesinlikle inşaat işi dışında, başka yerlerde kullanılmayacaktır. Yatırılan para karşılığında alınan makbuzların resmi belge niteliği taşıyacağı ve vergi muafiyetinden istifade edilebileceği bilinmelidir. Yüksek Okulun yapımı için açılan hesabın Eğirdir’imize, saygıdeğer halkımıza hayırlı olmasını diler bağış yapanlara ve yapacak olanlara şimdiden teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

Bu haber 706 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...