‘Ağaç Kesme Fidan Dik’

29 Aralık 2012 14:03

Orman Genel Müdürlüğü, Ülke genelinde usulsüz ağaç kesilmesini önlemek ve vatandaşlarımızın yeni yıla ağaç dikerek girmesini sağlamak amacıyla “Ağaç Kesme Fidan Dik”  sloganıyla fidan dağıtımı kampanyası başlattı.

Isparta Orman Bölge Müdürlüğü de bu kapsamda ilimizin çeşitli bölgelerinde fidan dağıtımı gerçekleştirdi.

“Yılsonuna yaklaştığımız şu günlerde ormanlarımızdan yılbaşı çamı olarak çam, göknar, ladin vb. ağaçların usulsüzce temin edilebileceği yönünde duyumların alınması üzerine,  Orman Genel Müdürlüğü tarafından Ülke genelinde usulsüz ağaç kesilmesini önlemek ve vatandaşlarımızın yeni yıla ağaç dikerek girmesini sağlamak amacıyla “Ağaç Kesme Fidan Dik”  sloganıyla fidan dağıtımı kampanyası başlatılmıştır.

Bu Kampanya kapsamında, Isparta Orman Bölge Müdürlüğü tarafından gezici fidan dağıtım istasyonu oluşturularak şehrimizin çeşitli yerlerinde ücretsiz olarak fidan dağıtımı yapılmaktadır.  Fidan dağıtım istasyonumuzda Eğirdir Orman Fidanlık Müdürlüğümüzde üretilen bozardıç, dişbudak, akçaağaç, çitlenbik, çınar , yabani elma, ahlat ve dut fidanları ücretsiz olarak dağıtılmaktadır.

Ayrıca Isparta Belediyesi ile irtibata geçilerek şehrimizin işlek caddelerine kampanyayı tanıtan afişler asılarak halkımızın konu ile ilgili olarak bilgilenmesi amaçlanmıştır.Kampanya 01.01.2013 tarihine kadar devam edecektir”.

Bu haber 729 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...