SDÜ Kütüphanesi: Universal Bilgi Ağacı

26 Mart 2017 16:09

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Prof. Dr. Hasan Gürbüz Bilgi Merkezi, "kitap, süreli yayın, online veri tabanı, tez, multimedya ve kampus dışı erişim" açısından Avrupa’nın en büyük ilk 30 kütüphanesi arasında yer alıyor.

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Prof. Dr. Hasan Gürbüz Bilgi Merkezi’ndeki tüm eserler, Online Public Access Catalog (OPAC) üzerinden de taranabiliyor. 8.000 M2. alanda, 4 kat şeklinde konuşlandırılan 950 kişi kapasiteli SDÜ Kütüphanesi, 7 gün 24 saat esasına göre çalışıyor.

HALKA AÇIK

SDÜ Kütüphanesi’nde 160.000 basılı kitap halkın kullanımına da açık durumda. Merkez’de 170.000 elektronik kitap, 971 süreli yayın, 37. 046, 10.046 CD- DVD elektronik dergi yer alıyor. Ayrıca bilimsel araştırmalar için temel oluşturan 53 online(çevrimiçi) veri tabanından oluşan çok zengin bir koleksiyon kullanıma açık durumda.

ARTI DEĞER

SDÜ'de 2011'den beri hayata geçirilen tüm tezler, Prof. Dr. Hasan Gürbüz Bilgi Merkezi’nde elektronik ortamda yayınlanıyor. Tezler, PDF ortamında okumak isteyenlere açık durumda.

UNIVERSAL AĞ

SDÜ Prof. Dr. Hasan Gürbüz Bilgi Merkezi’ndeki tüm eserler, Online Public Access Catalog (OPAC) üzerinden taranabiliyor. Ayrıca SDÜ’nün akademik birimleri tarafından yayınlanan 23 Elektronik Dergi, isteyen herkesin okumasına açık durumda.http://kutuphane.sdu.edu.tr portalından da hizmet veriliyor. Bu kanaldan da multimedya, atıf ve tez veri tabanlarına erişim sağlanabiliyor. Ulusal Tez Merkezi (YÖK) ile de köprü kurulabiliyor.

Bu haber 532 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...