“TÜRKİYENİN AYDINLIK YARINLARI İÇİN 16 NİSAN’DA EVET DİYELİM”

26 Mart 2017 16:15

Başbakan Binali Yıldırım, Anayasa değişikliğine yönelik 16 Nisan’da yapılacak referandum nedeniyle   Isparta’ya geldi. Burdur’da düzenlenen mitingin ardından 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda Ispartalılara seslendi.

Başbakanın gelişi nedeniyle Isparta’da çok sıkı güvenlik önlemleri alındı.  Vatandaşlar ayrı ayrı arama noktalarında aranarak miting alanına alındı. Ellerinde Türk bayrağı ve AK Parti bayraklarıyla binlerce kişi meydanı doldurdu. Miting yaklaşık bir saat gecikmeli başladı.  Gül Şehri Isparta'da caddelere gül suyu püskürtüldü. Mitinge MHP il Başkanı İsa Yalçın da katıldı.

YALAN DOLANLA REFERANDUM KAMPANYASI YÜRÜTÜYORLAR

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Başbakan'dan önce Isparta'lılara seslenerek "Bugün kıymetli Başbakanımız Binali Yıldırım ile huzurunuzdayız. Isparta bizi güllerin güzelliğiyle karşıladı. Şu kalabalığınıza bakın. Rabbim hepinizden razı olsun. 16 Nisan yaklaştı. Heyecanla hepimiz o günü bekliyoruz. Bu milletin önünü açmak, Türkiye'yi güçlü bir Türkiye'yi yapmak için hep birlikte evet diyeceğiz. Buradaki mitingden sonra Isparta Şehir Hastanemizin açılış törenini Başbakanımız Binali Yıldırım yapacak. Dünyanın en güzel hastanelerinden birini yaptık. Benim Ispartama bu yakışır. Yalan dolanla referandum kampanyası yürütenler. Bu şehir hastanesiyle ilgili yalanı yayıyorlar. Bu hastane paralı diyorlar. Bu tamamen yalan. Onların hayali bu kadar mükemmel bir hastanenin devlet hastanesi olarak sizlere tüm devlet hastanelerinde olduğu gibi kapılarını açık olduğunu, ücret alınmadan hizmet verildiğini algılamaya yetmiyor. Onların hayali Recep Tayyip Erdoğan'ın,  Binali Yıldırım'ın  hizmetlerine  yetmiyor. Bu hastane hepinize açık. Tüm devlet hastaneleri nasıl hizmet veriliyorsa o şekilde hizmet verecek." dedi   

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satır başları şöyle:

İNŞALLAH YOLUMUZ HASTANEYE DÜŞMEZ! AMA DÜŞERSE...

Sağlık çok önemli. Sağlık olsun demekle olmuyor. Gereğini yapmak lazım. İnşallah hiçbirimiz hastaneye yolumuz düşmez. Ama düşerse de artık sizi bekleyen Dünyanın en güzel hastaneleri var burada. Aynı şekilde doktorları var. Isparta bunu çoktan hak ediyor. İnşallah sizlerin destekleriyle, dualarıyla daha fazlasını yapacağız. Merhum Menderes ve arkadaşları 1950-60 arasında çok büyük hizmetler yaptılar, büyük eserler bıraktılar. Hiçbir eser, hizmet cezasız kalmaz derler. Bu darbeci zihniyet Menderes'i idam etti. Bakanlarını idam etti. Menderes ülkeyi bir baştan bir başa imar etti. Bütün bu hizmetlerin karşılığı idam oldu. Neden yaptılar? Çünkü bu vesayetçiler, hayırcılar milletin sevdiğini sevmezler. Milletin seçtiğine saygı göstermezler. 27 Mayıs darbesi bunun için oldu.

15 TEMMUZ'DA GÖZLERİMİN ÖNÜNE MENDERES GELDİ

27 Mayıs darbesini, 12 Eylül'ü, 28 Şubat'ı size yaptılar. Başörtülü kızlarımıza neler yaptığını gördünüz. 15 Temmuz alçak darbe girişimini de yine millete yapmak istediler. Ama bu sefer millet 'dur' dedi, darbecilere geçit vermediniz. Cumhurbaşkanınızı onlara vermediniz, Başbakanınıza, hükümetinize sahip çıktınız. Bayrağı indirmediniz, ezanları dindirmediniz. Allah sizden razı olsun. Benim o gece gözümün önüne Menderes, Erbakan, Zorlu, Polatkan geldi. Aynı akıbet olmasın diye gençler, kadınlar, yaşlılar kendisini siper etti. Bu millet hükümetine, geleceğine sahip çıktı. Siz sadece merhum Menderes'in ruhunu da muazzez ettiniz. Siz sokaklara çıkarak 27 Mayıs'ın hesabını sordunuz.

MEMLEKETİ KURTARDINIZ AMA SİYASETE HAZIR DEĞİLSİNİZ DİYORLAR

Bu millet 27 Mayıs'ın cevabını 15 Temmuz'da vermiştir. Bu darbeler dönemini ebediyen sonlandırmaya var mısın Isparta? Çeteleri, cuntaları, vesayet odaklarını tarihin tozlu sayfalarına göndermeye hazır mısınız? Gençler siz Türkiye'nin geleceğisiniz. Kemal Kılıçdaroğlu'na sorsan siz daha küçüksünüz, milletvekili olmak için hazır değilsiniz. Ama 15 Temmuz'da memleketi sizler kurtardınız. Hükümetler millete hizmet edecek. Patron millet olacak. Bu CHP'nin işine gelmez. Çünkü CHP yukarıdan bakmayı sever. Amelelik yapmak istemez. Onlar tembeldir, onlar çalışarak bugüne kadar hiç işbaşına gelemediler. Onlar hep darbelerin arkasında durdular. Onlar milletin iradesiyle hiçbir zaman gelecek aramadılar.

ÇETELER CUNTALAR HÜKÜMETİN YETKİLERİNE SULANAMAYACAK

Ankara'da gizli ortaklar var. Bu da yetmiyor çeteler, cuntalar yetki verdiğiniz hükümetlere musallat oluyor, onları taciz ediyor, rahatsız ediyor, yetkilerine el koyuyor. İşte bu değişiklikle milletin verdiği güce kimse sulanamayacak, kimse ortak olamayacak. Bundan sonra Cumhurbaşkanlarını ve hükümeti doğrudan millet seçecek. Sandıkta siz seçeceksiniz. Hükümete yetkiyi sandıkta vereceksiniz. Beğendiğiniz Cumhurbaşkanını en fazla iki kez seçebilirsiniz. Diyorlar ki tek adam rejimi olacak. Milletin patron olduğu yerde tek adam olur mu? Ama CHP tek adam görmek istiyorsa, Kılıçdaroğlu aynaya baksın. 7 seçimdir kaybediyor ama tek adam olmaya devam ediyor.

BİR YANDAN ŞEYTAN TAŞLAYIP BİR YANDAN İŞ YAPTIK

Millet dışında hiç kimse milletin yetki verdiği hükümete bir şey yapamayacak. 16 Nisan'dan sonra Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemiyle artık Türkiye kalıcı bir istikrara kavuşacak. Belirsizlikler yok olacak. Krizler, kaoslar ortadan kalkacak. Hükümet devrilebilir, seçim olabilir, darbe olabilir gibi söylentilere artık yer olmayacak. Seçtiğiniz hükümet 5 yıl boyunca hizmet verecek, eser üretecek. Ekonomi kat kat büyüyecek. Daha da ileri gideceğiz. Bakın 14 senedir hem üretiyoruz, hem hizmet yapıyoruz, hem de şeytan taşlıyoruz. Şeytan taşlamaktan vakit buldukça iş yaparak bugünlere geldik. Yani engelli koşu yaptık, bundan sonra engelli koşu yok. Koşar adımlarla Cumhuriyet'in 100. yılına emin adımlarla gideceğiz.

YEL ALLAH'IN, KAVAL ELİN, ÜFLE KEMAL ÜFLE

Bu sisteme kimler hayır diyor. CHP hayır diyor. Niye hayır dediğini biliyor mu? Bilmiyor. Çünkü okumamış. Ne değişiklik geliyor haberi yok. Aşağı mahallede bir yalan söylüyor, yukarı mahalleye geliyor kendine de inanıyor. Bunun yaptığı babaannemin dediği gibi: Yel Allah'ın, kaval elin, üfle Kemal üfle! Bunların sırtlarında yumurta küfesi yok. Bu sistemin gelmesiyle CHP'nin rahatı kaçacak. Çünkü çalışmak zorunda kalacak. Milletin gözüne girmek için daha çok gayret etmesi gerekecek. Yan gelip yatarak iktidar olmak yok. HDP hayır diyor. Çünkü sırtını Kandil'e dayamış. Milleti kandırdı oyları aldı devrisi gün Kandil'in emrine girdi, gölgesinin içinde oldu. Şantajla, tehditle, korkutarak benim Kürt kardeşlerimden oy alamayacak. PKK da hayır diyor. PKK'nın Kandil'deki terörist başları 'hayır için gece gündüz çalışın. Evet çıkarsa biz biteriz'. Isparta meydanından söylüyorum evet çıkacak siz de biteceksiniz. Başka kim hayır diyor? Pensilvanya hayır diyor.

16 NİSAN'DA O PENSİLVANYA'NIN KANDİLİNİ DE SÖNDÜRECEĞİZ

O Pensilvanya'nın Kandili'ni de söndüreceğiz. Hesap soracağız. Bu halkoylaması parti seçimi değil. Partilere değil Türkiye'nin geleceğine oy vereceğiz. CHP, MHP, BBP'ye, Saadet'e diğer partilere gönül veren kardeşlerim, ülkemizin aydınlık yarınları için AK Parti'ye gönül veren Ak gençler, hanımefendiler, beyefendiler Türkiye'nin aydınlık yarınları için 16 Nisan'da 'evet' diyelim, Türkiye'nin muasır medeniyetler yolundaki hedeflerine doğru kararlılıkla yol alalım.

ISPARTA'YA 9 MİLYAR YATIRIM YAPTIK

Köy yollarını sıcak asfaltla kaplayacağız.

Isparta'ya hızlı treni de getireceğiz. 16 Nisan'dan sonra çok büyük yatırımların önü açılacak.

16 Nisan'da tarihi bir karara imza atacağız.

Başbakan Binali Yıldırım daha sonra açılışını yapmak üzere Şehir Hastanesi’ne geçti. 

Bu haber 565 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...