Rektör İbicioğlu, İlahiyat Fakültesi Öğrencileriyle Buluştu

29 Aralık 2012 14:08

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız, Doğu Yerleşkesi Yemekhanesi’nde düzenlenen bir yemekte, Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi öğrencileriyle bir araya geldi.

Yemekte konuşan İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Öğretim Üyesi Doç. Dr. Galip Türcan, öğrenci odaklı eğitimi benimseyen SDÜ yönetimine teşekkür etti.

İlahiyat fakültelerine tüm insanların ihtiyacı olduğunu belirten İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Talip Türcan da, yüzyıllardır hizmet veren bu eğitim yuvalarının yapılanma biçimini doğru bulduğunu ifade ederek teorik ve entelektüel düzeyde insanlığa vizyon kazandırılmasının önemli olduğunu vurguladı.

Bireylerin gönül dünyasının zenginleştirilmesinde, İlahiyat Fakültesi öğrencilerine önemli roller düştüğünü söyleyen Rektör İbicioğlu ise öğrencilere “Gönülleri yumuşatacak, yitirilmiş değerleri anlatacak bilgi donanımlarına sahip olmanız şart. Çok okuyor ve çok şey biliyor olabilirsiniz fakat bilgilerinizi, sahip olduğunuz değerleri aktarmanız için yabancı dil öğrenmeniz ve etkili bir şekilde konuşabilmeniz gerekiyor. Geleceğin yeryüzü mirasçılarını sizler yetiştireceksiniz.” dedi.

 

Bu haber 2409 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...