Organize Sanayi Bölgesi Olağan Genel Kurulu yapıldı

28 Mart 2017 17:50

Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karabulut ve ekibi 3.kez rakipsiz bir şekilde seçilerek güven tazeledi.

Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen 14’üncü olağan genel kurulunda OSB Başkanı Mustafa Karabulut ve yönetimi 3’üncü kez yeniden seçilerek güven tazeledi. Divan Başkanı Ali Koçal’ın yönetiminde gerçekleştirilen genel kurul sonrasında teşekkür konuşması yapan Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karabulut, Yönetimi ile birlikte sanayinin gelişimi için vargüçleriyle çalışacaklarını belirterek destek veren ve güven duyan herkese teşekkür etti.

4 yıl boyunca birlik ve beraberlik içerisinde büyük projelere imza attıklarını ifade eden Mustafa Karabulut; “Günümüz teknoloji çağında rahat iletişim sağlayabilmek ve hızlı elektronik-internet erişimini sağlamak amacıyla sanayi bölgesi içerisinde yaklaşık 10 kilometre fiber optik kablo döşemesi gerçekleştirildi” dedi. Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren sanayici ve imalatçılara en ekonomik enerjiyi kullandırmaya çalıştıklarını belirten Mustafa Karabulut, Bölge içerisinde bulunan 10 adet iç dağıtım trafo merkezinin periyodik bakım onarımlarının yapılmasına devam edildiğini belirterek şunları söyledi: “2016 yılı içerisinde 66.670.010.00 KWH elektrik ve 3.298.867.99 saat metreküp doğal gaz tüketimi gerçekleştirilmiştir. Biz yönetim olarak bu rakamları her ay değerlendiriyoruz ve tüketimin azaldığı aylarda üzülüyoruz. Çünkü enerji tüketiminin azalması demek üretiminde azalması demektir.

Üretimde en büyük girdi maliyetlerinden birisi olan enerji konusunda yönetim olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu kapsamda mevcut trafolarımızdan en fazla güç çeken 2 adet trafomuzu yeni teknolojiye uygun olarak yenilenmesi için ihale hazırlıklarına başladık. Hepinizin bildiği gibi önceki dönemimizde 500 KWH kapasiteli güneş enerji sistemini devreye aldık ve aylık olarak 30 bin lira OSB’ye katkı sağladık.” Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü olarak her yıl istikrarlı büyüme içerisinde olduklarını altını çizen Mustafa Karabulut, OSB’de birçok ulusal ve uluslararası markanın faaliyet gösterdiğini söyledi. 2016 yılı içerisinde 12 adet yapı ruhsatı ile 9 adet yapı kullanma izni ve 9 adet işyeri açma ve çalıştırma izni verdiklerini belirten Mustafa Karabulut, OSB’lerin kendi aralarında yardımlaşmalarını ve ortak sorunların çözüme kavuşturulmasını sağlamak amacıyla diğer OSB’ler ve T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile ilişkiler en üst seviyede tutularak istikrarlı büyümenin sağlanacağını kaydetti. Karabulut, şöyle devam etti: “Şuan itibariyle bölgemiz 250 hektar alandan oluşmaktadır.

OSB’nin batı bölgesinde 36 hektar, güney bölgesinde ise 144 hektar alanın yer seçimleri onaylanarak kamulaştırma işlemleri başlatıldı. Bu işlemler tamamlandığında 430 hektar alana ulaşmış olacağız. Bu büyüme milli ekonomiye daha fazla katkı demek, daha fazla istihdam demektir. İnşallah bunu birlikte başaracağız.” 27 bin metrekarelik alanda tır, kamyon ve servis araçları için park alanı çalışmalarının devam ettiğine değinen Mustafa Karabulut; “Park alanının 70’lik kısmı bitti.

Geriye kalan 30’luk kısmıda yakın zamanda bitirerek devreye alarak sanayi içerisinde park konusunda rahatlama sağlayacağız” dedi. Yönetim ve müdürlük olarak sanayilere uygulanan her türlü destek, hibe ve teşviklerin takip edildiğini belirten Karabulut, bu kapsamda en üst noktada faydalar sağlandığını ve aynı kararlılıkla sanayici ve imalatçının avantajına olan girişimlerde bulunmaya devam edeceklerini söyledi. Çevreci bir OSB olduklarının altını çizen Mustafa Karabulut; “2016 yılı içerisinde arıtma tesisinde 856.040 metreküp/yıl ve 2.345 metreküp/gün ortalaması ile standartlara uygun olarak arıtım gerçekleştirilerek alıcı ortam olan DSİ Gönen boşaltma kanalına deşarj edilmiştir. Bununla birlikte geçici depolama alanında kuruluk oranı arttırılan 900 ton arıtma çamuru lisanslı bertaraf tesisine gönderilerek bertarafı gerçekleştirildi. Bildiğiniz gibi daha önce 1500 metrekarelik solar çamur kurutma tesisi yapılarak devreye aldık ve şuan 20 ton/gün kapasiteyle çalışmaktadır. Ayrıca 800 ton çamur ara depolama tesisini de bundan önceki dönemimizde devreye alarak çalıştırmaya başladık. Bütün bu yatırımlar ve gayretler temiz bir çevre için yapılmaktadır” dedi. Önümüzdeki dönemde güvenlik alanında bazı yeni çalışmaların yapılacağını belirten Başkan Mustafa Karabulut, özel güvenlik personel sayısının arttırılacağını ve buna bağlı olarak kamera kayıt sistemlerinin yeniden gözden geçirilerek kamera-kayıt sayılarının arttırılacağını söyledi. Sosyal alanda da çalışmaların yapıldığına dikkat çeken Başkan Mustafa Karabulut; Daha önceki yönetim tarafından başlatılan 1250 metrekare kapalı alana sahip 1800 kişilik cami inşaatının tamamlanarak hizmete açıldığını, çevre düzenlemesinin devam ettiğini söyledi. Son olarak 2017 yılı hedeflerini açıklayan Başkan Mustafa Karabulut, “Kullanma suyu şebekesinin 2.500 metrelik bölümü yenilenecek. Doğalgaz işletme personelinin acil durumlarda daha iyi hizmet verebilmesi amacıyla ilgili kurum ve kuruluşlarca eğitim verilecek ve doğalgaz şebekesine ait uzaktan okuma sistemi kurulacak. Bölge içerisinde 10 bin metrekare yolun asfalt tamiratı yapılacak veya kilit parke ile yenilenecek.

9 kişilik itfaiye personeline gerekli eğitimlerin verilmesine devam edilecek ve 15 ton su kapasiteli yeni arazöz satın alınacak” dedi. Bütün bu projeleri, çalışmaları bir aile ortamı içerisinde birlik-beraberlik dayanışması içerisinde başardıklarının altını çizen Başkan Mustafa Karabulut; “Bölge Müdürümüz Kadir Bey başta olmak üzere tüm çalışanlarımıza ve siz saygıdeğer üyelerimize çok teşekkür ediyorum. İnşallah birlikte daha güzel çalışmalara imza atarız” diye sözlerini tamamladı. Seçimlere tek liste olarak giren Mustafa Karabulut ve yönetimi oybirliğiyle yeniden yönetime seçildiler. 2 yıl süreyle görev yapacak olan yeni yönetim listesi şu isimlerden oluştu:

 Yönetim Kurulu Asil Üyeler; Yönetim Kurulu Yedek Üyeler;

Mustafa Karabulut                    1- Aytaç Esendir

Ramazan İrfan Özkutlu              2- İsmail İsmailoğlu

Özer Sakarya                            3- Mehmet Ali Doğan

Abdullah Yiğitbaşı                      4- Metin Hilal

Ramazan Arslan                         5- M. Çetin Uzun

Denetim Kurulu Asil Üyeler;          Denetim Kurulu yedek Üyeler;

Mustafa Çırak                             1- Mehmet Şençopur

Ali Koçal                                     2- M. Şevki Küçükkaya

OSB Üst Kurul Asil Üyeler;           OSB Üst Kurul Asil Üyeler;

Mustafa Karabulut                       1- Özer Sakarya

Ramazan İrfan Özkutlu                 2- Abdullah Yiğitbaşı

Bu haber 756 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...