“Akif, insanlığa örnek bir dava adamıydı”

29 Aralık 2012 14:10

Emekli Öğretim Görevlisi ve Yazar Mehmet Doğan Silleli, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un büyük dava adamı olduğunu belirterek; “ O, edebi kimliği ve ahlaki değerlere bağlılığı ile tüm insanlığa örnek bir şahsiyetti” dedi. 

Milli Şair, Büyük Dava Adamı Mehmet Akif Ersoy, vefatının 76. yılında SDÜ Orman Fakültesi konferans salonunda düzenlenen programla anıldı.  Programa Emekli Öğretim Görevlisi ve Yazar Mehmet Doğan Silleli konuşmacı olarak katıldı.

Milli Kültür Topluluğu ve Süleyman Demirel Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen anma programında Milli Şair, Büyük Dava Adamı Mehmet Akif Ersoy’un edebi şahsiyeti programda ayrıntılı olarak anlatıldı. SDÜ Orman Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa Süleyman Demirel Üniversitesi Türk Dili Bölümü Öğretim Görevlisi Önder Saatçi ve öğrenciler katıldı.

Mehmet Doğan Silleli şunları söyledi; “1873 senesinde İstanbul’da doğmuş olan büyük şâirimiz Mehmet Akif, 27 Aralık 1936 tarihinde İstanbul’da vefat etmiş ve ertesi günü öğleyin Beyazıt Camiinde kılınan cenaze namazından sonra ebedî istirahatgâhına defnedilmiştir. Aradan uzun yıllar geçmiş olmasına rağmen büyük bir sevgiyle hatırlanmakta ve hayırla yâd edilmektedir.

İstiklal Şâirimiz Mehmet Akif, ölümünün yeni bir yıldönümünde yurt genelinde olduğu gibi Isparta’mızda da anılmaktadır. Âcizane bize de görev verildiği için 26 Aralık 2012 akşamı yatsıdan sonra Nizam—Âlem ülküsüne bağlı Alperen Ocağı Isparta Şubesi’nde

‘’İstiklal Şâiri Mehmet Akif ve Eseri ‘konusunu işleyen bir sohbet toplantısına konuşmacı olarak katıldım. Kendi sesiyle üniversiteli ve liseli gençleri Büyük Dava Adamı Akif’le tanıştırmak istedim…

Soru cevap şeklinde devam eden sohbetin faydalı olduğuna inanıyorum…

Yine 28 Aralık 2012 Cuma günü saat (14- 15.30) arası Orman Fakültesi Konferans Salonu’nda üniversite gençliğine Millî Kültür Toplumu adına ‘’Büyük Dava Adamı Mehmet Akif’in Hayatı ve Edebî Şahsiyeti’ konusunu işleyen bir konferans verdim. Dil, din ve dava adamlığı konusuna açıklık getirirken ağırlığı bizzat Mehmet Akif’in şiirlerine verdim. İstiklal Marşı’ndan hareketle vatan ve bayrak sevgisini istiklal aşkının ne olduğunu ve nasıl olması gerektiğini açıklarken ağırlık ASIM NESLİ konusuna kaydı…

Böylece Akif devreye girdi ve şöyle dedi:

‘’Asımın nesli diyordum ya nesilmiş gerçek,

İşte çiğnetmedi namusunu çiğnetmeyecek… ‘’

Şiirlerinde ve nesirlerinde birlik ve beraberlikten söz eden Mehmet Akif’i geleceğimizin garantisi olan gençlere anlatmak ve bu anlatımı Akif’e uygun şekilde vermek güzel oluyor. Millî Kültür Topluluğu’nu ve onların yöneticisi durumunda olan SDÜ Öğretim Elemanı Önder Saatçi kardeşimizi gönülden kutluyorum. Yazımı bu topluluğun nasıl olması gerektiğini belirten Akif’in bir şiiriyle bitirmek istiyorum…

‘’ Değil mi cephemizin sinesinde iman bir

Sevinme bir, acı bir, gaye aynı, vicdan bir…

Değil mi cephede birdir vuran yürek yılmaz,

Cihan yıkılsa emin ol, bu cephe sarsılmaz…” dedi.

Programın sonunda Süleyman Demirel Üniversitesi Türk Dili Bölümü Öğretim Görevlisi Önder Saatçi, Yazar ve Şair Mehmet Doğan Silleli’ye programa sağladığı katkısından dolayı teşekkür ederek şükran plaketi takdim etti.

 

 

Bu haber 1063 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...