“Hepimiz gül diyoruz ama mekanlarda gül ürünleri yok”

29 Mart 2017 16:18

16 yıldır gül sektörünün içinde olan İşadamı Barış Gümüş, Isparta’da kamu kurumları ve toplu kullanım alanlarında gül ürünlerinin kullanılması noktasında şehrin yöneticilerine çağrıda bulundu. Gümüş, “Sayın valimizden, belediye başkanımızdan ve ITSO başkanımızdan gül ürünlerinin ilimizde kamu kurumlarında kullanılmasının önünü açacak, bunu teşvik edecek çalışmaların yapılmasını istiyorum. Hepimiz gül diyoruz ama mekanlarda gül ürünleri yok” dedi. Isparta'nın gül başta olmak üzere ıtri ve tıbbi bitkiler alanında hamallık yaptığına ve para kazanmadığına inandığını belirten İşadamı Barış Gümüş, yıllarca hayallerini süsleyen projesini Süleyman Demirel OSB'de gerçekleştirmenin hayalini yaşıyor. TKDK desteğiyle OSB'de 1.2 milyon dolarlık yatırımla entegre bir tesis kuran Barış Gümüş, gül ve lavanta başta olmak üzere Isparta'da yetişen ardıç, kekik, biberiye gibi ıtri ve tıbbi bitkileri son mamul kozmetik ürününe dönüştürüp, mağazalarda satışa sunacak. 4 bin m2 kapalı alana sahip tesiste 10 bin m2 de plantasyon bahçesi kuruldu. Gümüş, Ala Rose markası altında yüzlerce ürünü piyasaya sunacak.

K32’de Ne Var Ne Yok Programına katılan İşadamı Barış Gümüş, Isparta’da gül kozmetik ürünlerinin kullanılmamasından yakınarak, bu konuda  şehrin yetkililerine çağrıda bulundu. Gümüş, “Bizim en büyük gayemiz ve amacımız Isparta’da yaşayan herkesin Isparta gül kozmetiğini kullanmasıdır. Şehrimizde özel okullar, özel hastaneler, kafeteryalar, kamu kurumları var. İnsanların toplu şekilde kozmetik ürünlerini tedarik ettiği yerlerde limon kolonyası kullanıyoruz. Gül suyu sunma anlarım ama gül kolonyası var, muhteşem markalar ve inanılmaz ürünler var. Bugün Isparta’da kullandım, Rize çay kolonyası. Bundan vazgeçmemiz lazım.  Bununla mücadele edeceğiz. Ala Rose markası çıktıktan sonra kamuda çalışan birçok kesime de  bir sürprizimiz var. Bu ürünler insanların almasını beklersek biz yaşlanırız. Bunu yapamayız. O zaman fedakarlık edeceğiz. Gideceğiz ve bilabedel dağıtacağız. İnsanlara bu ürünü oluşturalım, para verip de bunu test etmekten çekinen herkes bu güzelmiş desin. Sonra da bu ürünleri bizden ya da başka markalardan almaya devam etsinler. Bu bizim bireysel mücadelemiz” şeklinde konuştu.

Gümüş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Isparta’da insanların toplu olarak hareket ettiği yerlerde buraların işletme sahipleri, şehrimizdeki 50’ye kozmetik ürünleri üreticisine ulaşsınlar ve benim mekanım için özel ortam kokusu yapar mısın, gülle ilgili sıvı sabunlarınızı lavabolarımız da kullanalım mı diye sorsunlar ve bu projeleri başlatsınlar. Bu seferberliği başlatmamız lazım. Biz şirket olarak Isparta’da bir özel okula muhteşem bir seri hazırlıyoruz. Bunun için 5 aydır hazırlanıyoruz. Orada çocuklar ve öğretmen lavabolarda hangi ürünleri kullanıyorlarsa mekanlarda da aynı kokuyu alacaklar, oranın kurumsal bir kimliği olacak. Tabiki oranın kurumsal bir kimliği olacak, gül motifi içinde olacak ve bu şehrin imzasını taşıyacak.

Bu işin STK’lar ve işadamları ayağındaki kişilere mekanlarınızda bu ürünleri kullanım çağrısını yapıyorum. Isparta’daki mülki amirlerimizden sayın valimizden, sayın belediye başkanımızdan, Sayın ITSO başkanımızdan gül ürünlerinin ilimizde kamu kurumlarında kullanılmasının önünü açacak, bunu teşvik edecek çalışmaların yapılmasını istiyorum. Hepimiz gül diyoruz ama mekanlarda gül ürünleri yok. Bu olmaz.

Bireysel üreticiler olarak bir yere kadar bu işi götürebiliriz. Ama mülkü amirlerimizle birlikte şehir bu işe sahip çıkarsa o zaman kentimiz gül kokar. Böyle bir uygulama başlatılması noktasında taşın altına elimizi koymaya hazırız. Bedelsiz vermemiz gerekirse bir miktar bedelsiz vermeye razıyız, yeter ki şehir ayağa kalksın.”

 

Bu haber 621 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...