“Isparta gülünü sanatta da zenginleştiriyoruz”

29 Mart 2017 16:24

Isparta Belediyesi kültürel çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Belediyenin ISMEK Birimi artık sandıklarda dahi bulunmasında zorluk çekilen el işi göz nuru el işlemelerini tekrar gün yüzüne çıkarıyor. ISMEK tarafından tamamı ipek iplikle ipek kumaş üzerine işlenen birbirinden değerli eserler büyük ilgi görüyor. Yine Ahşap Sanat Merkezinde ünlü ressamların resmettiği tablolarda üç boyuta çevriliyor, şehrin her köşesinde ahşap üzerine Isparta gülü işleniyor. Gerek ISMEK Birimi, gerekse Ahşap Sanat Merkezinde işlenen el işleri Mimar Sinan Caddesinde açılacak olan 2 mağazada hem sergilenecek hem de satışa sunulacak.

Isparta Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ISMEK Biriminde incelemelerde bulunan ve kurs hocalarıyla bir araya gelen Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, belediye olarak kültürel çalışmalara ağırlık verdiklerini söyledi. Belediye olarak etnografya çalışmalarını geliştirdiklerini anlatan Başkan Günaydın, Anadolu medeniyetini geliştirme çabası içerisinde olduklarına değindi. Isparta olarak ISMEK’in ipek kumaş üzerine ipek iplikle yaptığı ve ‘Isparta işi’ olarak adlandırdıkları el emeği, göz nuru eserleri de tarihe yerleştirme gayreti içerisinde olduklarını aktaran Başkan Günaydın, “Etnografya binlerce yıllık gelişen bir sanattır” dedi.

Belediye olarak da 5-6 aydan buyana Isparta işçiliği, sanatı, oya dokuma etnografyası şeklinde üst boyutta bir çalışma içerisinde olduklarını belirten Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yine Ahşap Sanat Merkezindeki yaptıkları çalışmaları da geliştirdiklerinden bahsetti. Günaydın, “ISMEK bayanlarımız yaptıkları çalışmalarla kaybolmaya yüz tutmuş değerlerimizi tekrar kullanılır hale getiriyor. Isparta’mıza has dantel, oya gibi el sanatlarını da geliştiriyoruz. Isparta, gülü ile anılır, bizde Isparta gülünü sanatta da zenginleştiriyoruz. Tekstil konusunda da arayış ve araştırmalar içerisindeyiz. Yine ahşap işçiliği, boyamalarda da kendi arayışlarımızı devam ettiriyoruz. Mimar Sinan Caddesinde 2 adet satış mağazası açacağız. Günümüzde ulaşılamayan el sanatları bu mağazalarımızda yer alacak. İstanbul’da büyük bir galeride de bu ürünlerimizin sergilemesini ve satışını planlıyoruz. İstanbul’daki bu büyük çalışmanın ardından yine ISMEK ve Ahşap Sanat Merkezimizin yapmış olduğu işler yine Londra, Tokyo, New York’ta sergilenecek ve satışa sunulabilecek. Bu düşüncelerimiz 7 yıldan buyana vardı. Bu sanat olayları hem Isparta’mızı hem Türkiye’mizi duyurma noktasına gelecektir. Yapılan çalışmaların hayırlı olmasını diliyorum” görüşlerinde bulundu.

 

 

Bu haber 558 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...