"Bilimsel İllüstrasyon Çizim Teknikleri" SDÜ´de Ele Alındı

30 Mart 2017 15:59

Süleyman Demirel Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü, “Kariyer Günleri Etkinlikleri”  kapsamında “Bilimsel İllüstrasyon Çizim Teknikleri” konulu bir konferans düzenledi. Grafiker Özlem Korkmaz’ın konuşmacı olarak katıldığı etkinlik, Orman Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

İllüstrasyon hakkında bilgi veren Korkmaz, “İllüstrasyon bir durumu dramatik veya eğlenceli bir şekilde anlatmaktır. İllüstrasyonun en belirgin özelliği, bir öyküyü veya temayı çizerek, boyayarak daha ilgi çekici bir hale getirmektir.” dedi.

İllüstrasyonun fotoğraf makinesinden daha fazlasını yapmayı hedeflediğini ifade eden Korkmaz,  “İllüstrasyon yaparken fazla malzemeye ihtiyaç yoktur, ancak sulu boyanın kalitesi son derece önemlidir, Sulu boya kullanırken beyaz renk kullanılmaz beyaz rengin kapatıcı özelliği olduğu için beyaz kısımlar yerine kağıdın kendi beyazlığından faydalanabiliriz.” diye konuştu. Korkmaz, konuşmasını illüstrasyonda kullanılan fırçalar, kağıtlar, çalışma aşamaları gibi konular hakkında bilgi vererek tamamladı.

Etkinliğin kapanış konuşmasını Süleyman Demirel Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı yaptı. Çakmakçı öğrencilere, meslek seçimi yaparken dikkatli olmaları gerektiğini vurgulayarak “Mesleğinizde boş alanları görürseniz ilerleme şansı elde edersiniz. Yoğun rekabet ortamının yaşandığı günümüzde, rekabet edebildiğiniz sürece var olursunuz” diye konuştu.

Korkmaz'ın çizimlerinden oluşan illüstrasyon sergisi de büyük beğeni topladı.

Bu haber 762 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...