SDÜ, Akademik Oda Orkestrası İlçelerde konserler veriyor

31 Mart 2017 16:15

Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü akademisyenlerinden oluşan Akademik Oda Orkestrası, müziğin değişik boyutlarının tanıtılıp sevdirilmesine ve yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmak, ilgi çekici programlarla müzik sanatının evrensel boyutunu üniversiteli gençlere yansıtmayı benimsiyor. Bu kapsamda, daha geniş kitleye ulaşmak, ilçelerdeki meslek yüksekokullarında da SDÜ ruhunu oluşturmak amacıyla hazırlanan turne programı başladı.

Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen konserler kapsamında, ilk olarak Gönen Meslek Yüksekokulu'nda akademik ve idari personel, öğrenciler ve ilçe halkıyla bir araya gelen Orkestra, Türk Halk Müziği ile Türk Sanat Müziği'ni klasik üslupla yorumlayarak müzikseverlere unutulmaz bir dinleti sundu.

2010 yılında kurulan, ulusal değerlerimizi uluslararası düzeye taşımak amacıyla çalışmalarına devam eden Akademik Oda Orkestrası ile ilgili Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümünde görev yapan Orkestra Şefi Uzman Pelin Özkan ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik. Özkan, kemanda Pelin Özkan, Hande Karayel, Yıldız Mutlu Yıldız, Melih Günaydın, Viyolada Alper Er, Çağlar Baykal, Viyolonselde Osman Önder’in yer aldığı Orkestranın turne hazırlık sürecini şu sözlerle ifade etti: "Alanında uzman yedi akademisyenin bulunduğu Orkestra, Gönen, Uluborlu ve Yalvaç ilçesinde gerçekleştireceğimiz konserler için çalışmalara dört ay önce başladı. Buralarda bulunan meslek yüksekokullarımız, merkezden uzak olması nedeniyle bazı etkinliklere katılamıyor. Biz Oda Orkestrası olarak onlara ulaşmak, paylaşımda bulunmak amacıyla konserlerimizi planladık. Gittiğimiz ilçelerde öğrencilerimizin yanı sıra orada bulunan ilçe halkını da görmek, ne kadar doğru bir proje içerisinde yer aldığımızı ispatlıyor. Onlardan aldığımız olumlu tepkiler bizleri çok mutlu ediyor."

Bu yılki turnede, Türk Halk ve Türk Sanat Müziğini klasik üslupla yorumladıklarını ifade eden Özkan, “Bizler bu programla iletişimimiz daha da gelişsin istiyoruz. Konserlerimizde eserlerin bestelenme sürecinden, bestecilerinden bahsederek dinleyicilerimize hem bilgi veriyor hem de müzik ziyafeti sunuyoruz. Dinleyicilerimizle iletişim halinde olduğumuz konserlerimizi geleneksel hale getirerek bu buluşmaları her yıl gerçekleştirmek istiyoruz.” dedi.

Turne programında Orkestranın bundan sonraki planı, 19 Nisan 2017 tarihinde Yalvaç Meslek Yüksekokulunda, 26 Nisan 2017 tarihinde de Uluborlu Selahattin Karasoy Meslek Yüksekokulunda müzikseverlerle bir araya gelmek.

 

 

Bu haber 676 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...