.. Ve bu gece yılbaşı

29 Aralık 2012 14:23

Bugün acısıyla tatlısıyla 2012 yılını geride bırakıp 2013 yılına merhaba diyeceğiz. Yılbaşı dolayısıyla İlimizde de gerekli önlemler alınmış durumda.

2013 yılı sonunda kapıya dayandı. İnsanlar acı ve tatlı olayların yaşandığı 2012 yılını bu gece saat 24.00 de geride bırakıp yepyeni umutlarla 2013’e merhaba diyecek olmanın heyecanını yaşıyor.

Yılbaşı dolayısıyla vatandaşlar yeni yılı sevdikleriyle birlikte karşılamak için hazırlıklar yapıyor. Kimileri yılbaşını eğlence merkezlerinde kutlamayı planlarken, vatandaşların büyük bölümü ise yılbaşını ya kendi evlerinde ya da aile dostlarının evinde televizyon izleyerek, tombala oynayarak ve eğlenerek geçirmeyi amaçlıyor.

Piyasada da yılbaşı nedeniyle gözle görülür bir hareketlilik yaşanıyor. Özellikle yılbaşı sofralarının olmazsa olmazı olan hindi satışlarında patlama yaşanırken, kuru yemiş satıcıları da çerez satışlarının bugün daha da yoğun olmasını bekliyor. Pastanelerde de özel yılbaşı yaş pastaları yapılıyor. Yaş pastaya olan ilginin de bir hayli fazla olduğu belirtiliyor. Yılbaşı dolayısıyla eğlence mekanlarında özel hazırlıklar yapılıyor, Otellerde yılbaşı programları gerçekleştirilecek. Yılbaşı dolayısıyla birçok işyeri de süslenmiş durumda. Hediyelik ürün satan işyerlerinde de Noel baba elbiseleri ve değişik hediye çeşitleri büyük ilgi görüyor.

YILBAŞI ÖNLEMLERİ ALINDI…

Bu arada yetkililer, vatandaşların yılbaşı gecesini huzurlu bir şekilde geçirebilmeleri için her türlü önlemin alındığını belirtiyorlar. Vatandaşlar genel asayiş konularında 112 acil telefonunu arayarak gerek Polis imdat gerekse Jandarma imdat birimine sorunlarını iletebilecekler.

İl Merkezinde alınan tedbirlerin ilgili kurumlara göre dağılımı şöyle;

Isparta Belediyesi: Yılbaşı öncesinde ve süresince gerekli piyasa denetimleri zabıta görevlilerince yapılacak, çöplerin aksama olmaksızın toplanması konusunda çalışma yapılacak, cenaze hizmetlerinde aksama olmaması için gerekli önlemler alınacak, itfaiye gibi 24 saat mesai esnasına dayanan birimlerde görevin aksamamasına özen gösterilecek.

Isparta Belediyesinde gerekli telefon numaraları: Ambulans ve Cenaze Hizmetleri: 188, Yangın ihbar 110-2274355, Zabıta Karakolu: 2116111, Alo Zabıta: 153, Santral: 2116000.

İl Emniyet Müdürlüğü: Yılbaşı öncesinde ve süresince, vatandaşın huzur ve güvenliğini bozabilecek her konuda gerekli önleyici ve koruyucu önlemler, Müdürlük bünyesinde çıkarılan talimat doğrultusunda alınacaktır.

Polis İmdat: 155, Nöbetçi Müdürlük: 2329696, Santral: 2329696.

İl Jandarma Komutanlığı: Yılbaşı öncesinde ve süresince vatandaşın huzur ve güvenliğini bozabilecek her konuda, gerekli önleyici ve koruyucu önlemler, Komutanlık bünyesinde çıkarılan emir doğrultusunda alınacaktır.

Jandarma İmdat: 156

Isparta Defterdarlığı: Yılbaşı öncesinde ve süresince vatandaşlarımız maliye ile ilgili sorunları aşağıdaki telefonlara bildireceklerdir. Vergi Şikayet Bürosu: 189, Defterdarlık Santral: 2181069.

İl Sağlık Müdürlüğü: Yılbaşı öncesinde ve süresince Merkez İlçe ve ilçelerdeki hastaneler ve 112 acil servis, 24 saat hizmet verecekler, kasaba ve köylerdeki sağlık ocakları en az bir nöbetçi personel ile hizmete açık olacaklardır. Sağlıkla ilgili gerekli telefon numaraları:

İl Sağlık Müdürlüğü: 2325764, İl Ambulans Servisi Başhekimliği: 112, Doğumevi Hastanesi: 2185945, Bir  Nolu Toplum Sağlığı Merkezi : 2329379.

Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş.Isparta Müessese Müdürlüğü:

Yılbaşı öncesi  ve süresince vatandaşların elektrik ile ilgili sorunlarını aşağıdaki telefonlara bildirebileceklerdir.

Elektrik Arıza: 186, Arıza Servisi: 2424668, İşletme Bakım Başmühendisliği:2180115.”

Bu haber 722 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...