Mine İzgi ile Kitapları ve Hayatına Dair Söyleşi

1 Nisan 2017 16:35

“Oğlumu Yetiştiriyorum”, “Kızıma Dinini Öğretiyorum”, “Cennet Yuvamız”, “Genç Kıza Özel Mektuplar” gibi kitapların yazarı Mine Ezgi, Süleyman Demirel Üniversitesi Kitap Günleri’nin konuğu oldu.

Atatürk Spor Salonu’nda sevenleri için kitaplarını imzalayan İzgi, kitaplarına ve hayatına dair keyifli yaptığımız söyleşide, okurları için kendisini; dokuz köyden kovulsa da yılmayan onuncu köye muhtar olmak için çaba sarfeden, tek amacı insanlara faydalı olmaya çalışan, hayattaki sınırları tüketmeden hedefine ulaşmaya çalışan biri olarak tanımladı.

Yazmayı; yemek yemek, su içmek gibi bir ihtiyaç olarak nitelendiren İzgi, hayal dünyasının ve yazın hayatının genişlemesinde annesinin en önemli etken olduğunu belirterek “Annem ana okulu mezunu ama ben okuldan değil annesinin okulundan mezunum diyebilirim. Benim şu an 3 üniversite okumamın, hayata geniş bakabilmemin sebebi annemdir ve o yüzden diyorum ki ben de inşallah annem gibi olabilirim.” dedi.

"Düşüncelerinizi, hislerinizi bir başkasının okuması size ne hissettiriyor?" sorusuna ise İzgi, “Çok güzel bir duygu yani siz bir şeyleri hissediyorsunuz ve diyorsunuz ki benimle aynı düşünceleri paylaşan birileri olmasa bile düşüncelerimi emanet olarak bırakıyorum dolayısıyla benim bir parçam hep onlarda.  Ben onlardan habersiz olsam da onlar benden haberdar. Bu haberdarlık beni memnun ediyor. Görünür olmayı seviyorum” cevabını verdi.

Rehber niteliğindeki kitapların dışında gelişim kitaplarını da kaleme aldığını vurgulayan İzgi, “Ben kendimi geliştirdiğim ve dönüştürdüğüm için okuyanların da gelişip, dönüşmesini istiyorum. Bu konular üzerine kitaplarım devam edecek. Bir de hayatın içinde belli mesajları olan, onların adrenalini yükseltecek ve onların yüreğine dokunabileceğim fantastik bir roman kaleme almayı düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Yazmayı doğum sancısına benzeten İzgi, yazma sürecini şu sözlerle ifade etti: “Bir proje kafamda oluşur ve ben o projeyle yaşarım her şeye o çerçevede bakarım. Mesela son evlilik kitabım “Cennet Yuvamız”a başlarken herkese evli gözüyle baktım. İnsanları ne yapıyorlar acaba diye gözlemledim çünkü benim bir de gazetecilik özgeçmişim var o yüzden alan çalışması yaptıktan sonra kitaba döküyorum. Yazacağım kitap için 200 kişiye mutlaka sorular soruyorum ve okuyucuların düşüncelerine göre şekillenmiş oluyor ben de ona göre bir perspektif çıkararak yazıyorum.”

Gördüğü ilgiden duydukları memnuniyeti dile getiren İzgi, gençlere “Hakikati mutlaka öğrensinler. Gençlik 15- 25 arası bir süreçtir ama ben gençliğin süreç değil ruh olduğunu düşünüyorum o ruhu taşıyan herkes gençtir. Ben 50 yaşındayım ve genç bir ruha sahip olduğum için gencim o yüzden onlar da hem o süreci hem de o ruhu taşısınlar. Varlıkları ve yoklukları belli olsun.” mesajını verdi.

 

 

Bu haber 548 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...