Botanik Bahçesine fidanlar dikildi

1 Nisan 2017 16:38

Doğaya ve ormana duyarlı nesiller yetiştirilmesinde öncü olmaya devam eden Süleyman Demirel Üniversitesi, Ormancılık Haftası kapsamında düzenlediği etkinliklerle fidanları toprakla buluşturdu.

Botanik Bahçesine gerçekleştirilen etkinlikte, Yılmaz Şener İlköğretim Okulunda öğrenim gören I. sınıf ve ana sınıfı öğrencileri sedir fidanlarını toprakla buluşturdu. Ormanların dünya ve insanlığın geleceği için önemli olduğunun farkında olan minik yürekler, toprak, ağaç ve doğa sevgisini doyasıya yaşamış olmanın huzuru ile etkinliği tamamladı.

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümü 3. sınıf öğrencileri de Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında, üniversitemiz Botanik Bahçesine sedir ve servi fidanları diktiler. Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü Öğrencileri ise Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Isparta Valisi Sayın Şehmus Günaydın’ın katılımıyla gerçekleşen ağaç bayramı etkinliklerinde, GÖLTAŞ mevkiinde ve 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanında fidanları toprakla buluşturarak doğayı koruma ve geliştirme adına önemli bir etkinliğe katıldılar.

 

Bu haber 489 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...