SDÜ’de Sürdürülebilir Kariyer Yönetimi Konulu konferans

1 Nisan 2017 16:40

Süleyman Demirel Üniversitesi İletişim Fakültesi ile İletişim ve Genç Yöneticiler Topluluğu tarafından “Sürdürülebilir Kariyer Yönetimi” konulu bir konferans düzenlendi.

Hukuk Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını yapan SDÜ İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ümit Arklan, Adnan Bayrak’ı ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek öğrencilerin gelişimine önemli katkı sağlayacak atölye çalışmaları konusunda da Bayrak’tan eğitim sözü aldıklarını söyledi.

Öğrencilere kariyer yönetimi hakkında önemli tavsiyelerde bulunan Eğitim ve Yönetim Danışmanı Adnan Bayrak, yükseköğretimin rakamsal verileri, endüstrileşme hızı, akademik kadronun yetkinlikleri gibi konular hakkında bilgi verdi. İçerisinde bulunduğumuz sistemin karmaşıklığını da eleştiren Bayrak, öğrencilere “İletişim Fakültesi geleceği olan bir fakülte. Kendinizi en iyi şekilde geliştirmeye çalışın, kendi iletişim ağınızı kurun, kollektif olun, seyahat edin, birbirinizi tanıyın ve sevin.”  şeklinde tavsiyelerde bulundu.

Sektörde yeni iş alanlarının oluştuğunu söyleyen Bayrak, “Photoshop, 3D Max gibi programları da bilgilerinize ekleyin. Rekabetin yoğun olarak yaşandığı günümüzde iyi bir iletişimci olun, diğerlerinden farklı olun ve bu farkı hissettirin.” diye konuştu.

 

Bu haber 548 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...