GSF’nin Tiyatro Şöleni İzleyicisini Mest Etti

1 Nisan 2017 16:41

Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, “27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü”nde iki muhteşem oyunu seyircisiyle buluşturdu. Metin And Sahnesi'nde perdelerini açan oyunlarda aktarılan hikayeler salondakileri mest etti.

Bu özel günde ilk olarak SDÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümünce hazırlanan Cevat Fehmi Başkut’un yazdığı, Müşerref Ö. Çetindoğan’ın düzenleyip A. Bülent Özbirgül’ün yönettiği  “Makine” adlı oyun,  perdelerini açtı. Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde sahnelenen 1940’lı yılların zorlu yaşam koşulları altında memurluk yapan iyi bir aile babası olan, komşularının, akrabalarının sevdiği bir insan olan Hacı Bey’in, emekli olduktan sonra yaşadığı dram, komedi şeklinde izleyiciye aktarıldı. İzleyicisinden tam not alan oyunda sahnelenen Hacı Bey’in yaşadığı sıkıntılar, salondakileri eskiye götürerek hem düşünürdü hem eğlendirdi.

Ayrıca gösterim öncesinde tiyatrosever, akademisyen ve öğrencileri bir araya getiren bir kokteyl düzenlendi.

Programın ikinci gününde ise Sahne Sanatları Bölümü üçüncü sınıf öğrencilerinin görev aldığı “Vanya Dayı” adlı oyun tiyatroseverlerle buluştu. Çiftlikte yaşayan bir ailenin güncel ve önemsiz olaylarla boğuşurken yaşadıkları bunalımları aktaran oyun, ailenin içine düştüğü komik durumları yansıtarak özelden genele göndermeler yapıp bu dönemin panoramasını çizdi.

Anton Çehov’un aynı adlı eserinden uyarlanan oyunda, izleyenler kimi zaman duygulandı kimi zaman eğlendi. Oyunun dramaturgisini Nil Ünlü Aycıl, yönetmenliğini de Sertel Uğur yaptı.

Ayrıca “Makine” adlı oyun, Nisan ayı boyunca her salı saat 19.00’da “Vanya Dayı” da her perşembe saat 19.00’da GSF Metin And Sahnesi’nde ücretsiz olarak gösterime sunulacak.

 

 

Bu haber 604 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...