Türkiye’nin “Su Elçileri” SDÜ’den

1 Nisan 2017 16:41

Su, hayatımızın her aşamasındadır ve dünya üzerindeki tüm canlılar yaşam kaynağı olan suya ihtiyaç duymaktadır.

Çocukları doğa dostu kılmak ve onların çevre bilincini geliştirmek misyonu ile T. C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından “Su Elçileri Eğitim Ve Farkındalık Artırma Teknik Destek Projesi” oluşturuldu. AB projesi kapsamında hazırlanan proje toplantısına, Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü öğrencileri Efekan Özkan, Merve Boztilki, Gülşah Sultan Bayındır, SDÜ’yü ve Göller Bölgesini temsilen katıldı.

Toplantı sonunda Merve Boztilki, gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir dünya ve temiz su kaynakları bırakmak amacıyla, çalışmalar yürüten GençSEM (Genç Su Elçileri Meclisi) başkan yardımcılığına;  Efekan Özkan Taşkınla Mücadele Komisyonu başkanlığına, Gülşah Sultan Bayındır ise Su Kirliliğinden Kaynaklanan Hastalıklarla Mücadele komisyonuna seçildi.

Öğrencilerimiz, daha yaşanabilir bir çevre için, çevre sorunlarına duyarlı politikalar yürütmek, çocuklarımızda ve toplumda suyun sürdürülebilir kullanımı ve çevre bilincinin oluşmasına katkıda bulunan elçilik görevini üstlenecek. 

 

 

 

 

Bu haber 578 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...